Katılan herkes ‘Bu da bizden olsun’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Katılan herkes ‘Bu da bizden olsun’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 11:18

Uluslararası Tüm Engelliler, Yaşlı Kimsesizler Federasyonu (UTEF) ile Almanya Nürnberg ve Forchheim İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Engellilere Yardım Gecesi’ büyük ilgili gördü. Aşık Maralı ve Ozan Sabit İnce’nin de katıldığı geceden elde edilen gelirle, engellilere özel yapılan araçlar alındı.

Haberin Devamı

GECEYE, Nürnberg Muavin Konsolosu Mesut Doğan, CHP Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Rıfat Çolak, FDP Bavyera Eyalet milletvekili adayı ve FDP Herzogenaurach İl Başkan Yardımcısı Bülent Ekrem, Nürnberg Uyum Meclisi Üyesi Hediye Erdem, UTEF Kayseri İl Başkanı ve Anasan Başkanı Sabit İnce, UTEF Nürnberg Başkanı İlknur Reiche ve Forchheim İl Başkanı Leyla Gezici ile yaklaşık 100 kadar davetli katıldı. Organizasyonla ilgili konuşan İlknur Reiche, şunları söyledi:
“Benim için duygu dolu çok özel bir gece. İki hafta gibi kısa bir zamanda organize edilmesine rağmen çok iyi bir bağış elde ettik. Geceden önce toplananların hepsi doğrudan Türkiye’deki engellilerimize gönderildi. Geceden elde edilenleri de şimdi Türkiye’den gelen yetkililerimize teslim edeceğiz. Ne sanatçılarımıza ne de salona bir harcama yapmadık. Sağ olsunlar hepsi de ‘Bu da bizim katkımız olsun’ dedi. Türkiye’de iki engelli çocuğumuza vücut ölçülerine ve ağırlıklarına göre özel engelli araçları yaptırılıp teslim edildi. Ayrıca motor kazasından sonra engelli olup sadece 3 aylık engelli maaşı olan 2 çocuk babası ile kas hastası olan bir kadına kök hücre tadavisi için yardımda bulunduk. Toplam yaklaşık 6 bin euroluk bağış yapmış olduk.”

Haberin Devamı

Katılan herkes ‘Bu da bizden olsun’ dedi

'İYİ Kİ UTEF’LE YOLA ÇIKMIŞIM'
Forchheim İl Başkanı Leyla Gezici ise “Birilerine yardım edebiliyorsak, ne mutlu bizlere. İyi ki UTEF ile bu yola çıkmışım, çok mutluyum. İlla ki ön planda olmamıza gerek yok, önemli olan birbirimize destek vermektir, yardımcı olmaktır” dedi.
Muavin Konsolos Mesut Doğan da şöyle konuştu: “Türkiye’de nüfusun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturan engelli vatandaşlarımızın haklarının, başta Anayasamız olmak üzere çeşitli milli yasalarla ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelerle güvence altına alındı. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değildir. Temel hedef, engelli vatandaşlarımızın her türlü imkâna ve hizmete en az herkes kadar ulaşabildiği bir ortamı sağlamaktır.”

Haberin Devamı

Katılan herkes ‘Bu da bizden olsun’ dedi

KONSOLOSLUĞA ENGELSİZ BİNA
Devletimizin temsilciliği olan Nürnberg Başkonsolosluğu’nda engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla tüm tedbir ve önlemleri almaya çalışıyoruz. İşlem yaptırmak üzere konsolosluğumuza gelen engelli vatandaşlarımıza her zaman öncelik tanınmaktadır. Kendileri Başkonsolosluğumuzla herhangi bir işlem yaptırmak üzere geldiklerinde bir personelimiz münhasıran bu vatandaşımızla ilgilenmekte ve işlemlerini en kısa sürede gerçekleştirmektedir. Burada ayrıca ifade etmek isterim ki, başkonsolosluğumuz önümüzdeki dönemde inşa edilecek yeni binası da elbette ‘engelsiz bina’ olarak inşa edilecektir.”

Haberin Devamı

Katılan herkes ‘Bu da bizden olsun’ dedi

EKREM: DESTEĞE HAZIRIM
Daha sonra söz alan Bülent Ekrem ise partisi FDP’nin Almanya’daki engellilerle ilgili yapmakta olduğu çalışmalarına değindi. Ekrem, “Milletvekili seçileyim veya seçilmeyeyim, benim için hiç önemli değil. Engelli vatandaşlarımızın bariyerleri aşması için elimden gelen desteği vermeye hazırım” dedi.

BAKMADAN GEÇME!