Kaşla göz arasında soyuldular

Güncelleme Tarihi:

Kaşla göz arasında soyuldular
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2009 17:23

Kahramanmaraş’a giden Adnan Sarı ve ailesinin, Ulaş Beldesi Edirne-İstanbul TEM otoyolu üzerindeki dinlenme tesislerinde verdikleri mola sırasında içinde kıymetli eşyalar bulunan iki çantası çalındı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Wuppertal kenti yakınlarındaki Radevormwald kasabasından dört hafta önce eşi Fatma (33), çocukları Ferhat (11), Caner (5), Alican Sarı (3), baldızı Sabiha Yapıcı (24) ve bacanağı Kadir Akboru (34) ile birlikte Sıla Yolu'na çıkan Adnan Sarı (33), Edirne-İstanbul arasındaki dinlenme tesislerinde hırsız kurbanı oldu. Mola sırasında aracın içinde .ulunan iki çantaları hırsızlar tarafından çalındı. Çantaların içinde toplam 800 Euro para, dört altın yüzük, kredi kartları, cep telefonları ve Alman kimlik kartları bulunduğunu söyleyen Sarı, bu yüzden izinlerinin daha başlamadan zehir olduğunu anlattı.


VATAN HASRETİNE GÖLGE DÜŞTÜ


Türkiye'de başlarına gelen soygun olayını Sarı şöyle anlattı:


“Vatanımıza gelmenin sevinci ve yolumuzun uzun olması nedeniyle yol üzerindeki dinlenme tesisinde mola verdik. Saat 14.00 sıralarında aracımızın yanı başında sofra kurup karnımızı doyurmaya başladık. Hepimiz neşeliydik. Çünkü sağ salim vatan topraklarına ulaşmanın keyfini yaşıyorduk. Hırsızlık olayı bu neşemize ve hasretimize gölge düşürdü. Bir saat kadar soframızın başında kaldık. Gitmek için tekrar arabamıza yöneldik. Arka koltukta bulunan iki çantamızın yerinde olmadığını gördük.”

Haberin Devamı

KAŞLA GÖZ ARASINDA ÇALINDI
Yemek yerken aracımızın kapıları kilitli değildi. Aracın yanında olduğumuz için hırsızlık olayına hiç ihtimal vermemiştik. İki çantayı kaşla göz arasında almışlar. Doğrudan tesis sahibine durumu bildirdik. Yarım saat içinde jandarma geldi. Tutanak tutuldu. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Meğer bu bölge, hırsızlık olaylarında bayağı sabıkalı imiş. Aradan dört hafta geçti. Hırsız veya hırsızlar hala bulunamadı.


KREDİ KARTLARI İPTAL
Pasaport, diğer kıymetli eşya ve paraların boyun çantasında olduğunu ve onları yanından hiç ayırmadığını belirten Adnan Sarı, çalınan çantaların içinde bulunan kredi kartlarını ve telefonları iptal ettirdiğini, kayıp Alman kimlik kartlarını da tekrar çıkarabileceğini söyledi. Sarı, “Maddi ve manevi zarara uğradık. Sıla yolunun tehlikeli olduğunu biliyorduk. Ama vatanımızda bu olayın meydana gelmesi bizi derinden yaraladı” diye üzüntüsünü dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!