Karslıoğlu sığınmacılara yardım çağrısında bulundu

Güncelleme Tarihi:

Karslıoğlu sığınmacılara yardım çağrısında bulundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 19:31

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine Suriye’den kaçan sığınmacılara yardım etme çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Karslıoğlu, Hannoversche Allgemeine Zeitung adlı gazeteye yaptığı açıklamada, Türkiye tarafından kurulan kamplara 80 binden fazla kişinin kaydolduğunu ve her gün daha fazla insanın çadır, gıda ve tıp konusunda yardıma ihtiyaç duyduğunu belirterek, bunun sadece maddi bir konu olmadığını, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin Suriye’den gelenleri kabul etme konusunda yardımcı olmaları gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin, ülkesinden kaçan Suriyeler için 300 milyon eurodan fazla yardım yaptığına işaret eden Karslıoğlu, bu meblağın tüm AB ülkelerinin zor durumda bulunan Suriyelilere yaptığı yardımdan daha fazla olduğunu kaydetti.

Gazetenin haberinde, Almanya’da bazı muhalefet parti politikacılarının son günlerde Suriye’den daha fazla sığınmacı alınmasını talep ettiği ve bu konuda Almanya’ya daha önce Irak’tan gelen Hristiyan mültecilerin kabul edilmesindeki deneyimlere işaret edildiği belirtildi.

Karslıoğlu, bununla ilgili olarak da Suriye’de sadece Hristiyanlar ile ilgili bir durum olmadığını, buradaki durumun hangi dinden olursa olsun acil yardım bekleyen zor durumdaki insanlarla ilgili olduğunu kaydetti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!