Karnaval Prensesi oldu

Güncelleme Tarihi:

Karnaval Prensesi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 11:09

ALMANYA'nın Bonn kenti yakınlarındaki Roisdorf kasabasının Karnaval Prensesliğine Bursalı Füsun Mack seçildi.

Haberin Devamı

Mack, Merkez Bankası eski Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin'in kitabında Türkler ve diğer göçmenler konusunda yaptığı açıklamalarından rahatsız olan Roisdorf Uyum Meclisi'nin CDU'lu üyesi Gabi Kretschmer'in önerisiyle karnaval prensesliğine aday gösterildi. Öneri Roisdorf Belediyesi İkinci Başkanı Wolfgang Mertgens ve meclis üyeleri tarafından hemen kabul edildi.

İki çocuk annesi Füsun Mack (44), “Bu, benim için büyük bir sürpriz olurken, Sarrazin gibi düşünenlere de verilecek en güzel cevaplardan biri oldu” dedi. Önümüzdeki günlerde düzenlenen karnaval eğlencesiyle prenses kostümüyle halka tanıtılacak olan Füsun Mack, karnaval sezonu bitene kadar yaklaşık 144 programa eşlik edecek.

Dört yaşında Nürnberg'e gelen Füsun Mack, kadın terzisi olarak meslek eğitimi gördü. Daha sonra değişik gelinlik ve moda evlerinde çalışan Mack, şu anda kendi işyeri var. Mack ayrıca Bornheim'da 11 yıldan beri faaliyet gösteren Sonnenblumen (Ayçekirdekleri) adlı sadece kadınlardan oluşan karnaval grubunun 50 üyesinden biri olarak görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!