Karikatürlerle 50 yıl

Güncelleme Tarihi:

Karikatürlerle 50 yıl
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2011 14:36

Merkezi Stuttgart’ta bulunan "E-mizah" dergisi "Don Quichotte" tarafından Stuttgart ve Karlsruhe Başkonsolosluklarının destekleriyle düzenlenen, Türkiye'den Almanya'ya göçü irdeleyen "Birlikte 50 Yıl" konulu uluslararası karikatür yarışması sonuçlandı.

Haberin Devamı

Yarışmaya 43 ülkeden 158 karikatürist toplam 567 eserle katıldı. İlk elemenin ardından finale 100 karikatür kaldı. Bunlar arasından da ödül alan eserler belirlendi. Seçici kurulda uluslararası başarılara imza atmış ; Seyran Caferli (Azerbaycan), Hicabi Demirci, Oğuz Gürel (Türkiye), Hayati Boyacıoğlu ve Erdoğan Karayel (Almanya) gibi karikatürcüler de yer aldı. Yapılan basın açıklamasında jürinin çok başarılı eserler arasından ödül alan karikatürleri zorlukla belirlediğinin altı çizildi.

Büyük Ödülü Türkiye'den Halit Kurtulmuş Aytoslu kazanırken, ayrıca 3 tanede başarı ödülü verildi. Bunları da İranlı çizer Shahram Rezai, Bulgaristan’dan Valentin Georgiev ile Türkiye'den Eray Özbek aldı. Ayrıca yarışmanın jürisi katılımcıların çalışmalarından 10 tanesine de "Mansiyon" ödülü verdi. Mansiyon kazanan sanatçılar sırasıyla, Bülent Han (Türkiye), Darko Drljevic (Karadağ), Murat Gök (Türkiye), Mehmet Karaman (İsviçre), Bobisa Todorovic (Sırbistan), Hossein Vagari (İran), Hüseyin Çakmak (KKTC), Elvis Corrales Rodriguez (Küba), Karoly Lugosi (Almanya) ve Emre Yılmaz (Türkiye) oldu.

Karikatür yarışmasını düzenleyen "Don Quichotte" e-mizah dergisinin yöneticisi Erdoğan Karayel, “Yarışmamızın amacı, 1961 yılında Sirkeci'den trenle başlayan gurbet yolculuğunun elli yıllık sürecinde, göçün nedenlerini, göçmenlerin sorunlarını irdelemek ve bunları çizgiyle kağıda yansıtmaktı. Bir göç ülkesi olan Almanya'da bugün yedi milyonu aşan yabancıların yarısını Türk vatandaşları oluşturmakta. Üç kuşaktır bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlaı geçen elli yıllık süreçte büyük bir uyum mücadelesi verdi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!