Kardeş kent projesinin 20 yıl kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Kardeş kent projesinin 20 yıl kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 17:00

HESSEN Toplum Gazetesi'nin öncülüğünde her yıl düzenlenen "Toplum-Türk Halk Dansları Şöleni"nin 2011 yılı etabı, Tarsus-Langen Kardeş Kent Projesinin 20. yılı vesilesi ile 8 Mayıs Pazar günü Frankfurt yakınlarındaki Langen şehrinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Avrupa ülkelerinde yerleşik Türk halk dansları topluluklarına ve derneklere halk oyunları kültürünü aşılamayı ve çabalarına geliştirici yönde destek olmayı amaçlayan ve 17 yıldan beri Avrupa'nın yanı sıra, Asya ülkelerinde de ilgi gören şölenin bu yılki konuk yöresi Tarsus olacak.

Almanya başta olmak üzere değişik ülkelerden gelecek Türk halk dansları toplulukları, yaklaşık 7 saatlik dans maratonununda Anadolu'nun farklı yörelerinden folklor gösterilerinde bulunacak. Yapılan açıklamada, Tarsus ile kardeş kent olan Almanya'nın Langen kentindeki bu geleneksel etkinliğin ilk bölümünde, "Konuk Yöre" olmasından ötürü Tarsus ön planda olacak. Adana Olgunlaşma Enstitüsü, Tarsus ve yakın çevresine özgü yörük kadınlarının yaşamını anlatan, otantik giysilerden oluşan bir defile de düzenleyecek.

Bu arada Tarsus'un tarihini ve efsanelerini anlatan 3 müzikal eser sahnelenecek. çerçevesinde yarın akşam Belediye Meclisi salonunda resmi bir kutlama yapılacak ve burada, Türk ve Alman müzisyenlerden oluşan "Evrenin Sesi" adlı topluluk, iki kültürden müzikleri birlikte icra edecek. Bu etkinliğe Langen Alman-Türk Dostluk Derneği ev sahipliği yapacak.

Langen Belediye Meclisi salonunda 9 Mayıs Pazartesi akşamı Tarsus onuruna resmi bir tören yapılacak. Tarsus'tan gelecek heyet için Langen ve bölgesini tanıma gezileri düzenlenecek. Belediyesi Şehir Tiyatrosu 18 Mayıs'ta "Tarla Kuşuydu Jüliet" adlı bir oyunla, kardeş kent Langen'de sahne alacak. Westfalya Tiyatrosu da 28 Mayısta "Tarsuslu Kutsal Paulus" adlı Almanca bir oyunu, Langen Belediye Salonunda sahneleyecek.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!