Kardeş dayanışması

Güncelleme Tarihi:

Kardeş dayanışması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 10:16

Londra'da mücadele eden sporcular arasında, kardeş, hatta ikiz sporcular bulunuyor.

Haberin Devamı

27 Temmuz'da başlayan ve 12 Ağustos Pazar günü sona erecek olan 30. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda yarışanlar arasında, birçok kardeş sporcu bulunuyor. Bu kardeşlerin bazıları, ikiz olmalarıyla dikkati çekiyor.

Olimpik Türk ikizler arasında, “Filenin iki sultanı” Gözde (Kırdar) Sonsırma-Özge (Kırdar) Çemberci, olimpik kardeşler arasında ise milli yelkenciler Ateş-Deniz Çınar ikilisi yer aldı. A Milli Bayan Voleybol Takımı'nın iki üyesi olan Gözde-Özge kardeşler, birbirlerine tıpatıp benziyor. Tek yumurta ikizi olan smaçör ve pasör kardeşler, Türk voleybol tarihinde olimpiyatlara giden ilk takım olup, gruplardan çıkamayan A Milli Bayan Voleybol Takımı'nda yer aldı.

Türk olimpiyat kafilesindeki diğer kardeş sporcular, milli yelkenciler Ateş-Deniz Çınar ikilisi oldu. Çınar kardeşler, erkekler 470 sınıfında mücadele etti, ancak genel klasmanda 24. sırada yer alarak madalya yarışına katılma hakkını elde edemedi.

Yabancı olimpik ikizler

Olimpiyatlara mücadele eden kardeşler arasında, ikiz sporcular çoğunlukta bulunuyor. İkizler için ideal bir spormuş gibi görünen senkronize yüzmede de ikiz sporculara rastlanıyor. Arjantinli ikizler Etel ve Sofia Sanchez, senkronize yüzme düet elemelerini geçemeseler de havuzun ikizleri arasında hafızalarda yer etti. Bu dalda başka ikiz sporcular, Çinli Jiang Wenwen ve Jiang Tingting oldu. Pekin-2008'de takım mücadelesinde bronz madalya kazanan ikizlerin bu olimpiyatlardaki performansı, bugünkü final müsabakasında belli olacak.

Atletizmseverlerin yakından tanıdığı Belçikalı Borlee kardeşler de Londra'nın yolunu tutan başka ikiz sporcular oldu. Babalarının antrenörlüğünde çalışan Belçikalı ikizlerden Kevin, erkekler 400 metre finalinde 5'inci, Jonathan ise 6'ncı olabildi. Pekin-2008'e de katılan ikizlerin üyesi olduğu Belçika takımı ise 4x400 metre elemelerini geçemedi.

Bayanlar tekvandoda da ikiz sporcular göze çarpıyor. Ancak Hırvat kardeşler Lucija ve Ana Zaninovic, farklı sıkletlerde yarışıyor. Ana 57, Lucija ise 49 kiloda tatamiye çıkıyor.

Hırvatistan kafilesinde yer alan Nenad ve Neven Zugaj, diğer ikizler olarak dikkati çekti. Grekoromen stilde güreşen ikizlerin arasında 10 kilo fark bulunuyor. Neven 74, Nenad ise 84 kiloda güreşti.

Kano slalomda altın madalya kazanan Slovak Peter ve Pavol Hochschorner, erkekler 2 tek dümencisizde mücadele eden Yunan Nikolaos ve Apostolos Gkountoulas, ABD'li Grant ve Ross James, Büyük Britanyalı Peter ve Richard Chambers, Hollandalı Tycho ve Vincent Muda, Alman Jochen ve Martin Kühner ile Çek Jan ve Ondrej Vetesnik, diğer ikiz kürekçiler arasında yer aldı.

Yabancı olimpik kardeşler

Londra Olimpiyatları'nda kardeşler arasında göze çarpan ilk isimler, çift bayanlarda olimpiyat şampiyonluğunu elde eden ABD'li tenisçiler Serena ve Venus Williams oldu. Williams kardeşler, üçüncü olimpiyat şampiyonluğunu kimseye kaptırmadı.

Kardeş tenisçiler, Williamslar ile sınırlı kalmadı. ABD'li Mike ve Bob Bryan kardeşler de çift erkeklerde kürsüye çıktı. Pekin-2008'de bronz madalya kazanan çift, bu defa altın madalyanın sahibi oldu.

Erkekler triatlon yarışları da iki kardeşin mücadelesine sahne oldu. Büyük Britanyalı kardeşler kürsüye de çıktılar. Alistair Brownlee altın madalyanın sahibi olurken, kardeşi Jonathan bronz madalyayı boynuna taktı.

Erkekler basketbolda da kardeş oyuncular yer aldı. İspanya bayrağını taşıyan basketbolcu Pau Gasol ile kardeşi Marc, bu akşam Rusya ile yarı final maçına çıkacak İspanya Milli Takımı'nda yer alıyor.

Senkronize yüzmede dikkati çeken kardeşler ise Güney Koreli Hyunha ve Hynsun Park oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!