Karavanı doldurup yardıma koştular

Güncelleme Tarihi:

Karavanı doldurup yardıma koştular
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2023 12:04

Hollanda’da yaşayan 4 gurbetçi, depremzedelere yardım için Elbistan’a gitti. Topladıkları yardımları önce Hatay sonra Kahramanmaraş’ta depremzedelere dağıtan 4 arkadaş daha fazla yardıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

HOLLANDA’nın Tilburg kentinde yaşayan Ramazan Sügen, Akif Elevli (33), Erol Yıldırım (35) ve Ümit Durmuş (34), yıkıcı depremlerin ardından yardım için Türkiye’ye gitmeye karar verdi. Hollanda’da yardım toplayıp, arkasına karavan bağladıkları cip ile yola çıkan 4 gurbetçi, 30 saatlik yolculuk sonrası Türkiye’ye giriş yaptı. 4 arkadaş, önce Hatay’a ardından Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine gitti. Yanlarındaki gıda ve yardım malzemelerini çadır kentlerde kalan depremzedelere dağıtan gurbetçiler, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Karavanı doldurup yardıma koştular

Karavanı doldurup yardıma koştular
‘CANLA, BAŞLA ÇALIŞIYORLAR’
Arkadaşları ile yardım için geldiğini belirten Ramazan Sügen, “Geçen hafta perşembe gecesi yola çıktık. Deprem olduğunu duyar duymaz, çok fazla hazırlık yapamadan geldik. Jeneratör, inşaat malzemeleri gibi şeyleri yanımıza aldık. Yolumuz önce Hatay’a düştü. 2 gün kalıp yardımımızı yaptık sonrasında Elbistan’a geçip yardımlarımızı yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi. Depremzedelerin yardıma ihtiyacı olduğunu belirten Sügen, “Burası televizyonlarda gördüklerimizden çok farklı. Televizyonda enkazı ve başındaki insanları görüyorsun. Birileri çıkacak, diye umutla bekliyorsun ama işin arkasında insanlar, canla başla çalışıyor. Ailesini kaybeden insanlar var. Çok zor bir durum. Birlik ve beraberlik olursa bu işin altından kalkarız. Herkes buraya gelip yardım yapabilir. Belki yıllar sürecek ama düzelecek” diye konuştu.
Karavanı doldurup yardıma koştular
‘İNŞALLAH ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ’
Akif Elevli ise arkadaşlarıyla ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Buraya gelince başka duygular hissediyorsunuz. Kendi gözünüzle görünce çok farklı oluyor. İnsanlar gelip, görsünler. Bu yerlerin durumunun farkına varsınlar. Buraya geldikten sonra ‘Daha fazla ne yapabiliriz?’ diye düşündük. Hollanda’daki arkadaşlarla irtibata geçtik. Yardım isteyip, para topladık. Ailemden birisi, Elbistan’da görevliydi, arayıp, ‘Ne gerekiyor’ dedim. O da ‘Isınmak için jeneratör lazım’ dedi. Buraya geldiğimizde gerçekten ihtiyacın olduğunu gördük. İyi ki gelmişiz. Devletimiz elinden geleni yapıyor. İnsanlar çalışıyor. İnşallah bunun da üstesinden geleceğiz” dedi.
Karavanı doldurup yardıma koştular

Karavanı doldurup yardıma koştular

BAKMADAN GEÇME!