Karahan devri bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Karahan devri bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2011 22:06

MERKEZİ Almanya'da bulunan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı'nın (IGMG), 14 Mayıs 2011'de Genel Kurul kararı aldığı, Genel Başkan Yavuz Çelik Karahan'ın, yeniden aday olmayacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Kerpen'deki Genel Merkez'de gerçekleştirilen IGMG Bölge Başkanları toplantısında, gelecek yıl yapılması öngörülen Genel Kurul'un erkene alınmasının kararlaştırıldığı, 14 Mayıs 2011'in de Genel Kurul tarihi olarak belirlendiği ifade edildi. Karahan, 2003'ten bu yana IGMG'nin başkanlığını yürütüyor.

SSALDIRI NEDENİ BİLİNMİYOR
Almanya'nın Münih kentinde, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) derneğinin Fatih Camii'ndeki bürosu, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından talan edildi. Münih polisi, saldırganın büronun kapısını kırarak içeri girdiğini ve içerideki malzemeye zarar verdikten sonra olay yerinden kaçtığını bildirdi. Olay yerine giden IGMG Güney Bavyera bölgesi tanıtma başkanı Ahmet Kalyon, imamın namaza durduğu bir sırada saldırganın eylemde bulunduğunu söyledi. Milli Görüş yetkilileri olayı bir saldırı olarak nitelerken, Münih polisi hırsızlık ve talan şüphesiyle soruşturma başlattı. Araştırmalar sürüyor.

Milli Görüş Güney Bavyera Teşkilatı Başkanı Abdüssamet Temel ise olayı camiye bir saldırı olarak niteledi ve saldırganın bir an evvel yakalanmasını istedi. Temel, olayın siyasetçilerin son günlerde İslamla ilgili açıklamalarıyla bağlantısı olabileceği şüphesi taşıdıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!