Karagöz gurbette

Güncelleme Tarihi:

Karagöz gurbette
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2011 14:16

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Kültür Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen “Neanderland Biennale 2011” etkinliği çerçevesinde Monheim Otto-Hahn Lisesi'nin salonunda sergilenen “Karagöz Gurbette” adlı oyun büyük ilgi topladı.

Haberin Devamı

26 Haziran'a kadar sürecek olan Mettmann ve çevresindeki 10 şehirde düzenlenen kültür va sanat etkinliğinin Monheim ayağına Türk kültür ve sanat hayatının önemli ögelerinden biri olan gölge tiyatrosu renk kattı.

Monheim Belediyesi'nin daveti üzerine etkinliğe katılan Mersin Şehir Tiyatrosu oyuncularından Ahmet Aksoy (49), “Karagöz Gurbette” adıyla sahneledikleri oyun hakkında şu bilgileri verdi: “Ben uluslararası kukla ve gölge oyunları birliği sanatçısıyım. Bu sanat dalı aynı zamanda UNESCO ile de bağlantılı. 20 yıldır gölge tiyatrosu yapıyorum. Almanya'ya üçüncü gelişim. Mersin ile Oberhausen kardeşşehir. Oyunda Hacivat ve Karagöz'ün Almanya maceralarını anlatmaya çalıştım.” Alman tiyatro sanatçısı Thornsten Bauer'in Almanca sunumunu yaptığı oyuna bağlama ve gitarıyla oyuna eşlik eden Ercan Karahan ise, “Bu Almanlara Türk gölge sanatının tanıtılması için büyük bir fırsat. Gölge oyunu Türk kültür hayatının önemli ögelerinden biridir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!