Karaduman davası başladı

Güncelleme Tarihi:

Karaduman davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 13:28

Geçen sene nisan ayında otoparkta uğradığı silahlı saldırı sonucu arabasında ölü bulunan Şuayip Karaduman cinayetiyle ilgi dava başladı. Karaduman’la en son telefonla görüştüğü tespit edilen katil zanlısı Z.Ç. mahkemede sessizliğini korudu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Frankfurt kentinde 5 Nisan 2011 tarihinde Höchst semtindeki bir otoparkta uğradığı silahlı saldırı sonrası arabasında ölü bulunan Şuayip Karaduman cinayetiyle ilgili dava, önceki gün Frankfurt Eyalet Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Tanıkların dinlendiği ilk davada, katil zanlısı olarak gözaltına alınan ve tutuklu yargılanan 37 yaşındaki Z.Ç., ifade vermedi.

Cinayetten sonra polisin yaptığı teknik takip sonucu telefon görüşmeleri incelenen ve Şuayip Karaduman’la en son görüştüğü belirlenen katil zanlısı Z.Ç., 19 Nisan 2011’de gözaltına alınmıştı. Z.Ç.’nin Höchst’te bahis bürosu işleten Şuayip Karaduman’a büyük miktarda kumar borcu olduğu iddia edilmişti.

Karaduman Ailesi’nin avukatlığını yapan Turgut Yeşildal, mahkemenin ilk gününde tanıkların dinlendiğini, tanıkların dinlenmesine önümüzdeki günlerde de devam edileceğini söyledi. Savcı Miriam Hajssbecker mahkeme sonrası yaptığı açıklamada, “Katil zanlısı Z.Ç.’nin, Karaduman’a yüksek miktarda borcu olduğu ve cinayeti de borçtan kurtulmak için işlemiş olabileceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Tanık olarak dinlenen ve olay günü cinayetin işlendiği yer yakınlarında köpeğini dolaştırmaya çıkardığını söyleyen Dirk Plaettner de, “12 el silah sesi duydum. Olay yerinden farları kapalı bir araç uzaklaştı” diye konuştu.

Olay nasıl olmuştu
Frankfurt Höchst’te üç çocuk babası Şuayip Karaduman (42), 5 Nisan 2011 tarihinde vücuduna isabet eden dokuz kurşunla arabasında ölü bulunmuştu. Yapılan açıklamada, Karaduman’ın tuzağa düşürülmüş olabileceği, katilini büyük bir ihtimalle tanıdığı belirtilmişti.

Cinayetin alacak verecek meselesi yüzünden işlenmiş olabileceğini söyleyen Karaduman’ın yakınları, “Gece saat 00.00 sularında telefon geldi. Şuayip hemen çıkıp gitti. Ona tuzak hazırlamışlar” açıklaması yaptı. Karaduman’ın katil zanlısı Z.Ç., polisin telefon görüşmelerini takibi sonucu 19 Nisan 2011’de gözaltına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!