Karadenizliler'in coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Karadenizlilerin coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2007 16:04

AVRUPA Karadenizliler Birliği'nin ikincisini düzenlediği 'Kadırga Şenlikleri' Belçika'nın Houthalen kentinde yapıldı. Şiddetli yağmura rağmen kurulan çadırlarda ve açık havada gerçekleştirilen şenliklere Karadenizli sanatçılar Sait Uçar, Gül Aksu, Serkan Özer, Coşkun Arslan'ın yanı sıra mahalli sanatçıların da yer aldığı şenliklerin sunuculuğunu Musa Ada yaptı.

Haberin Devamı

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen konuklarını arkadaşları ile birlikte ağırlayan Belçika Karadenizlileri Derneği Başkanı Yusuf Akdağ, "Belçika’da Kadırga Şenliği yağmura denk geldi. Gelecek yıllar daha farklı tarihlerde etkinliğimizi sürdüreceğiz. Avrupa’daki Karadeniz dernekleri olarak bir federasyona gitme kararımız var. Amacımız Karadeniz’in özgün müziğini, mutfağını ve kültürünü tanıtmak ve yaşatmaktır. Bugün burada 2. yaptığımız Kadırga Şenlikleri bu yönde kararlılığımızın bir göstergesidir" dedi.
Belçika’da Kadırga Şenliği’ne Almanya’dan Avrupa Giresunlular Derneği Başkanı Metin Çoban, eşi Gülay Çoban, 2. Başkan Hakkı Demir, yönetici Turhan Soylu, Hasan Sağlık, Hamsi Köylüler Derneği Başkanı Mustafa Yalmaz, Karpen Trabzonlular Derneği Başkanı Feyzullah Yurtsever de katılarak destek verdi. Sanatçıların verdiği konserlerin yanı sıra halk oyunları ekiplerinin gösteriler yaptığı, Karadeniz mutfak ürünlerinin sergilendiği Kadırga Şenlikleri, horon halkalarının oluşturulması ile devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!