Karacalar hasret giderdi

Güncelleme Tarihi:

Karacalar hasret giderdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 14:54

Yıllar önce Belçika'ya göç eden Karacalar Köyü sakinleri geleneksel buluşmasını Gent'te gerçekleştirdi. Geceye halk ozanı Yoksul Derviş'in yanı sıra çok sayıda siyasi de katıldı.


AFYONKARAHİSAR
ilinin Emirdağ ilçesine bağlı olan Karacalar Köyü halkının büyük bir çoğunluğu Belçika'da yaşıyor. Gent şehrinde düzenlenen gecede bir araya gelen Karacalar Köyü sakinleri, halk ozanı Yoksul Derviş ve Karacalar Köyü muhtarı Nurettin Şahbaz ile biraraya geldiler. Geceye katılanlar arasında Brüksel hükümet milletvekili ve Brüksel hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır, Flaman hükümeti Milletvekili Fatma Pehlivan, Gent Belediyesi Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz de katıldı.

EMİRDAĞ TÜRKÜSÜ SÖYLEDİLER
Muhtar Nurettin Şahbaz, "Her yıl düzenli olarak bir gece organize ederek biraraya geliyoruz. Amacımız Avrupa'da birlik ve beraberlik içinde olmamızı sağlamak. Bu yıl da büyük bir gece düzenleyerek Avrupa'da yaşayan hemşehrilerimizi biraraya getirmeyi hedefliyoruz" dedi. Yoksul Derviş, Cumali Bulduk, Gülabi Kubat ve müzik grupları, Emirdağ Türküleri söyleyerek geceye renk kattılar.

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
Halk ozanı Yoksul Derviş, Karacalar köyüne dikilen anıtı için herkese teşekkür etti. Anıtın dikimi için katkıda bulunan Brüksel milletvekili Emir Kır, sanatçı Cumali Bulduk ve Şükran Yürük’e birer plaket verildi. Gent Belediyesi Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz ve Flaman hükümeti milletvekili Fatma Pehlivan’a Yoksul Derviş’in kitabı hediye edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!