Karabük-Yeniceliler hasret giderdi

Güncelleme Tarihi:

Karabük-Yeniceliler hasret giderdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2008 17:21

Almanya'da yaşayan Karabük-Yeniceliler Gelsenkirchen'de buluştular. Başkan Dursun Döngel, 400 üyeli derneğin faaliyetlerine hız verildiğini açıklarken "Avrupa'daki hemşehrilerimizle birlik olalım" dedi.

Haberin Devamı

Avrupa'da yaşayan Karabük-Yeniceliler Gelsenkirchen'deki Güneş Düğün salonunda düzenlenen Karabük-Yenice Kültür ve Eğlence Gecesi'nde bir araya geldiler. Merkezi Herne’de bulunan 400 üyeli derneğin gecesine katılan davetliler gönüllerince eğlenip hasret giderdiler.

Başkan Dursun Döngel, özellikle çocuk ve gençlerin bir araya gelmelerine büyük önem verdiklerini ifade etti. Geceye Türkiye'den Karabük AKP Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Mustafa Ünal, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Eren, Yenice Belediye Başkanı Mustafa Akay ile Yortanpazarı Belde Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki de katıldılar.

Dursun Döngel ile yönetim kurulu üyeleri Muharrem Doğancı ve İbrahim Doğancı’nın misafirleri selamlamasının ardından konuk Milletvekilleri ve Belediye Başkanları da birer konuşma yaptılar.

BİRLİKTE OLALIM

Konuşmacılar özellikle birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemine vurgu yaparak gelenek ve göreneklerimizi çocuklarımıza öğretmenin öneminden söz ettiler. Karabük ve Yeniceliler Derneğinin bu yıl altıncısını düzenlediği Kültür ve Eğlence Gecesinde derneğin Karabük-Yenice ile Almanya'da yaşayan Türkler arasında kurduğu köprüden övgüyle bahsedildi. Gecede Orkestra Grup Taksim ile sanatçılar Sezai Çağdaş, Ebru, Aydoğan Tayfur, Aydın Çimen ve Cankan misafirlere müzik dolu bir gece geçirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!