Kara kış hayatı olumsuz etkiliyor

Güncelleme Tarihi:

Kara kış hayatı olumsuz etkiliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 11:03

Aniden bastıran ve günlerce devam eden soğuk havalar, Avrupa'yı kıskaç altına aldı. Yolların buzlanması sonucu yüzlerce kaza meydana gelirken, Almanya'da 3 kişi öldü. Fransa'da da bir kişi donarak ölürken, Avrupa genelindeki havayolu ulaşımında büyük aksaklıklar yaşanıyor.

Haberin Devamı

AVRUPA'yı kıskaç altına alan dondurucu soğuklar önümüzdeki günlerde de artarak devam edecek. "Hava her geçen gün biraz daha soğuyacak" diyen Alman meteorologlar, önümüzdeki günlerde hava sıcaklığın sıfırın üzerine çıkmayacağını, hatta Avrupa'nın birçok bölgesinde gündüzleri en yüksek hava sıcaklığının eksi 8 ile eksi bir derece arasında olacağını, geceleri ise eski 12'lere düşeceğini tahmin ediyorlar.

SEFERLER İPTAL OLDU
Bu arada kötü hava koşulları nedeniyle Almanya genelinde yolların buzlanması sonucu yüzlerce trafik kazası meydana gelirken, kazalarda ölenlerin sayısı üçe yükseldi. Limburg kentinde iki belediye otobüsünün çarpışması sonucu 60 yaşındaki bir şoför ölürken, çoğu çocuk ve genç olmak üzere 10 kişi de yaralandı. Kar yağışı Avrupa genelindeki havayolu trafiğini de aksatması nedeniyle, Frankfurt'tan dün yapılamayan sefer sayısının da önceki gün 400'e çıktığı, dün de yüzün üzerinde olduğu. 200 kişinin havalanında gecelemek zorunda kaldığını bildiren havaalanı yönetimi, yolculara havaalanına gelmeden önce seyahat edecekleri uçak şirketiyle irtibata geçmeyi önerdiler.

DONARAK ÖLDÜ
Fransa'da da etkili olan soğuk havalar bir kişinin ölümüne, kara ve hava ulaşımda da büyük aksamalara neden oldu. Başkent Paris'te bulunan bir alışveriş merkezinin girişinde cesedi bulunan evsiz bir kişinin donarak öldüğü bildirilirken, ülke genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle özellikle Bretagne ve Orleans'da okul servisleri ve tramvaylar sefere çıkamadı.

Danimarka da ise son 125 yılın en soğuk günlerini yaşıyor. Meteorologlar, eksi 7 ile eksi 9 dereceye kadar düşen hava sıcaklığının, esen sert rüzgar nedeniyle eksi 20 derece etkisi yarattığını bildirildi. Danimarka ve İsveç arasındaki baltık Denizi de donmasına neden olan aşırı soğuklar yüzünden üç kişi öldü. Ülkede ayrıca 300 tren ve 268 uçak seferi iptal edildi.

ALPLER GEÇİT VERMİYOR
Alpler bölgesinde de erken bastıran soğuk havalar ve kötü hava koşulları, birçok geçitin kapanmasına yol açtı. Avrupa otomobil kulübü ACE'den verilen bilgiye göre, Avusturya, İsviçre ve İtalya'da bulunan 200 Alp geçidinden 40'ında ulaşım durdu. Bunları arasında en önemlileri Fedaia ve Jauf (İtalya) ve Albula (İsviçre) geçitleri trafiğe kapatılırken, geçen hafta İsviçre'de araçlara geçit vermeyen Lukmanier Geçidi ise yeniden trafiğe açıldı. Avusturya'da ise Faschina, Hahntennjoch, Katschberg ve Plöcken adlı geçitlerde ise araçlara zincir takma zorunluluğu getirildi. ACE yetkilileri, Alp Dağları'na seyahat edecek sürücülere yol durumu hakkında önceden internetten bilgi edinmelerini önerdi.



TÜRK İŞÇİLER KAR YOĞUNU

MÜNİH Belediyesi'nde kar küreme işlerinde çalışan Türk işçileri, aniden bastıran kar yağışı nedeniyle yoğun bir çalışma temposuna girdiler. Ayhan Terzi, Tahir Gül, Ercan Duman, Erdal Erdoğan ve Mithat Sarı isimli işçiler, hafta sonundan beri gece gündüz çalışarak mesai yaptıklarını belirterek, “Bu yıl kış birden ve çok sert geldi. Kullandığımız kamyonlarla tonlarca tuzlu kum taşıyoruz ve tonlarca kar kürüyoruz" dedi. Verilen bilgiye göre, belediye işçileri Münih’te gece gündüz vardiyalı olarak çalışarak 2 bin 300 km’lik karayolu başta olmak üzere 910 km’lik bisiklet ve 770 km’lik yaya yolunu kardan temizliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!