Kar yağışı güneye kaydı

Güncelleme Tarihi:

Kar yağışı güneye kaydı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2006 00:00

Almanya’nın kuzeyinde hayatı felçe uğratan soğuk hava ve kar yağışı etkisini güneyde de gösterdi. Bavyera Eyaleti ve komşu Avusturya\'da sabah başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Alp Dağları eteklerinde kar yağışı gün boyu sürdü. Avusturya\'daki bazı yollar aşırı kar yağışı ve çığ tehlikesine karşı ulaşıma kapatıldı.

Haberin Devamı

Havalar ısınacak

Karlı ve soğuk hava bugünden itibaren etkisini biraz olsun kaybediyor. Almanya genelinde hava sıcaklığı 3 ile 4 derece arasında olması bekleniyor. Salı günü hava sıcaklığı 8 dereceye kadar çıkacak.

Bu arada Tuna Nehri'nde su seviyesi giderek yükseliyor. Regensburg şehir idaresi tu taşkınlıklarına önlem olarak nehrin bazı kesimlerine set ördü. Sular altında kalan yollar ulaşıma kapatıldı.

Türkler iş aşında

Münih’te hafta ortası ısınarak karların erimesine neden olan hava dün gece birden soğuyarak tekrar taze kar yağmasına neden oldu. Münih beldiyesi kar küreme işçileri gece alarma geçirilerek iş başı yaptı.

Münih Tren İstasyonu çevresinde kar küreme işlerinde çalışan Uşaklı Tahsin Akgül, bu yıl uzun süren kış yüzünden çok yorulduklarını belirterek, ”20 yıldır belediyede kar küreme işlerinde çalışıyorum bu yılki kadar uzun ve sert bir kış görmedim. İşi tuhafı da hep hafta sonunda kar yağması anlaşılır gibi değil” diyerek duygularını dile getirdi.

Erkan MISIRLI / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!