Kar hayatı felç etti

Güncelleme Tarihi:

Kar hayatı felç etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2008 15:09

Yoğun kar yağışı Avrupa'da bir çok ülkede hayatı olumsuz etkiledi. Avusturya'da bir çok bölgede elektrikler kesilirken okullar tatil edildi. Fransa'da ise yollarda çok sayıda trafik kazaıs meydana geldi.

Haberin Devamı

Avusturya'da yoğun kar yağışı güneydeki Kaernten ve batıdaki Tirol eyaletlerinde hayatı felce uğrattı. Ulusal Meteoroloji Merkezinden yapılan açıklamada, son iki gün içinde kar kalınlığının yer yer bir metreyi bulduğu, benzer bir durumla 80 yıl önce karşılaşıldığı bildirildi. Kaernten Eyaleti'nde kar kalınlığının bir metreye ulaşması sonucu birçok yol trafiğe kapatılırken, okullar ve çocuk yuvaları tatil edildi. Eyaletteki birçok yerleşim biriminde yoğun kar yağışından dolayı enerji hatlarının tahribata uğradığı, yaklaşık 3 bin haneye elektrik verilemediği bildirildi.

ULAŞIM SAÐLANAMIYOR

Kar temizleme ekiplerinin yetersiz kaldığını belirten yetkililer, birçok yerleşim biriminin diğer yerleşim birimleriyle ulaşımının sağlanamadığını bildirdiler. Ulusal Meteoroloji Merkezi, kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceği tahmininde bulundu ve halkı çığ tehlikesine karşı uyardı. Güney ve batı eyaletlerinde yoğun kar yağışı aralıksız devam ederken başkent Viyana’da hava aralıklı olarak yağmurlu geçiyor.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

KAR yağışı, Fransa'da da günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Fransa'nın güney bölgelerinde kar nedeniyle cereyanlar kesildi, yollar kapandı. Fransa'nın Alp Dağları bölgesinde 45 bin hane, saatlece elektriksiz kaldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle ağaçların cereyan nakil hatlarının üzerine devrilip hasar verdiği bildirildi. Elektrik şirketinin 400 dolayında işçisi cereyan hatlarını onarmak için çalışıyorlar. Öte yandan, yoğun kar yağışı Fransa'da kayak sektörünü sevindirdi. La Figaro gazetesi, bir önceki yıla göre kayak turizminde rezervasyonlarda yüzde 15 oranında artış olduğunu bildirdi.

Almanya'da kar yağışı etkisini azalttı. Ülkede daha çok sisli hava hakim. Meteoroloji uzmanları, önümüzdeki günlerde kar yağışı beklenmediğini açıkladılar. Hava sıcaklığının eksi 2 ile 5 derece arasında değişmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!