Kar günlük hayatı olumsuz etkiliyor

Güncelleme Tarihi:

Kar günlük hayatı olumsuz etkiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2009 11:04

Almanya'da kötü hava şartları günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Düsseldorf hava alanı geçici bir süre hava trafiğine kapatıldı.

Haberin Devamı

Hava alanı sözcüsü Christian Witt, kalkış ve iniş pistlerindeki buzların uzunca bir süre çözülemediğini, bu nedenle Düsseldorf’a gelmekte olan çok sayıda uçağın diğer hava alanlarına yönlendirildiğini belirtti.

Hava alanından 10 uçağın kalkamadığı, diğer çok sayıda seferin de gecikmeli olarak yapılabildiği kaydedildi. Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ülkede çok sayıda otoyol da zaman zaman trafiğe kapatıldı. Hannover yakınlarındaki A-2 numaralı otoyolda yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşurken, Münster yakınlarındaki A-43 numaralı otoyol da bir kamyonun buzda kayması nedeniyle uzun süre ulaşıma kapandı.

Araçlarında mahsur kalan vatandaşlara battaniye ve sıcak içecek dağıtıldı. Alman Devlet Demiryolları’ndan (DB) yapılan açıklamada da çok sayıda seferin kötü hava şartları nedeniyle geciktiği bildirildi. Özellikle kar kalınlığının 20 santimetreyi geçtiği Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yerel tren seferlerinin de ancak gecikmeli yapılabildiği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!