Kar Bulgaristan’ı esir aldı

Güncelleme Tarihi:

Kar Bulgaristan’ı esir aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 16:25

Bulgaristan’da özellikle kuzeydoğu bölgelerinde dün sabahtan beri etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına hayatı felce uğrattı.

Haberin Devamı

Fırtına yüzünden Bulgaristan’ın Karadeniz sahilindeki Burgaz ve Varna limanı gemi trafiğine kapanırken, başta Doburca olmak üzere Silistre, Eski Zağara, Gabrovo, Sliven, Hasköy, Burgaz ve Şumnu bölgelerinde yaklaşık 600 yerleşim yerine elektrik verilemiyor. Yetkililer karla birlikte fırtınanın bölgeden geçen yüksek gerilim hatlarını kopardığını, fırtınanın kökünden söktüğü yüzlerce ağacın da elektrik hatlarına zarar verdiğini açıkladı. Yüksek gerilim hatlarındaki hasarın giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü ancak ekiplerin onarımı tamamlamak için en az iki gün süreye daha ihtiyacı olduğu bildirildi.

Yoğun kar yağışı ve fırtına yüzünden bölgedeki ana yolları birbirine bağlayan tüm dağ geçitleri de kapandı. Bölgede yaklaşık 60 santimetreye ulaşan kar kalınlığı yüzünden özellikle TIR ve kamyonlar dağ başlarında mahsur kalırken, kilometrelerce uzunluğunda kuyruklar oluşturuldu. Karayolları ekipleri yolların tekrar ulaşıma açılması için çalışmalarını bu sabahtan beri aralıksız olarak sürdürüyor.

Bu arada Dobruca bölgesinde hastaneye yetiştirilmek üzere yola çıkarılan, ancak elverişsiz hava şartları yüzünde yolda mahsur kalan bir hasta hayatını kaybetti. Bulgaristan Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, soğuk ve yağışlı havanın bir gün daha etkisini sürdüreceğini, hava sıcaklığının yarın akşamdan itibaren mevsim normallerine döneceğini açıkladı. Kar yağışı ve fırtına yüzünden dün ulaşıma ulaşıma kapanan Lesovo - Hamzabeyli gümrük kapısında ise bugün öğlen saatlerinden itibaren trafik normale döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!