Kar Avrupa'yı esir aldı

Güncelleme Tarihi:

Kar Avrupayı esir aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 17:59

Avrupa'yı etkisi altına alan şiddetli kar yağışı nedeniyle havaalanları hava trafiğine kapatıldı. 8 kişi soğuktan öldü.

Haberin Devamı

MÜNİH'TE 250 SEFER İPTAL
Almanya’nın Münih havaalanında şiddetli kar yağışı nedeni ile bugün 250 seferin iptal edildiği bildirildi. Münih havaalanının bir sözcüsü, şiddetli kar yağışı nedeni ile havaalanında sadece tek bir pistin hava trafiğine açık kaldığını belirterek, bunun da sefer kapasitesini yarı yarıya düşürdüğünü söyledi. Sözcü, gece saatlerine kadar daha fazla seferin iptal edilmesinin beklendiğini kaydetti. Münih havaalanında pazartesi günü de 125 sefer iptal edilmişti.

BERLİN -10, SAKSONYA -17 DERECE
Başkent Berlin’de hava sıcaklığı eksi 10 dereceye kadar düşerken, Saksonya Eyaleti'nde de ısının eksi 17 olarak ölçüldüğü kaydedildi.

FRANKFURT'TA 60 SEFER İPTAL
Almanya’nın Frankfurt Havaalanı'nda bugün kar yağışının fazla olmadığı, ancak şiddetli rüzgarın etkili olduğu, dünkü aksamalar nedeniyle bugün yaklaşık 60 seferin yapılamadığı bildirildi.

FRANSA’DA KAR HAYATI FELÇ ETTİ
Fransa’nın iç bölgelerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı günlük hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Rhon bölgesinde, sabaha kadar süren yoğun kar yağışı nedeniyle kara ulaşımının tamamen felce uğradığı bildirildi. Bölgede kar yağışı ve şiddetli rüzgar, küçük yerleşim birimlerinde elektrik kesintilerine yol açtı. Kar yağışı, Paris ve Lyon kentleri arasındaki demiryolu seferlerinin de aksamasına yolaçtı. Lyon kentinde, belediye otobüs seferleri iptal edildi. Meteoroloji İdaresi, 12 bölgede soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle sürücülerin dikkatli olmasını ve gerekmediği takdirde trafiğe çıkmamalarını istedi.

POLONYA’DA 8 KİŞİ SOĞUKTAN ÖLDÜ
Avrupa’nın birçok bölgesinde uzun yıllardan sonra en soğuk Aralık başı yaşanırken, Polonya’da sadece dün gece 8 kişinin soğuktan öldüğü bildirildi. Polonya’nın özellikle doğusunda dün gece ısının eksi 26 dereceye kadar düştüğü ifade edildi. Polonya’ya komşu olan Almanya’nın da özelikle doğu bölgelerinin aşırı soğuklardan etkilendiği, karayolu trafiğinin ve tren seferlerinin bir çok yerde aksadığı belirtildi.

HOLLANDA ALARM VERDİ
Son yılların en soğuk kışlarından birini yaşamaya hazırlanan Hollanda'da olumsuz hava koşulları en çok evsizleri etkiliyor. Aralarında başkent Amsterdam'ın da bulunduğu bazı şehirlerde yerel yönetimler, kalacak yeri olmayanlar için alarm verip bir dizi önlemler almaya başladı. Evsizler için barınma yerlerine ek yaklaşık 250 yatak yerleştiren Amsterdam Belediyesi, bir de acil yönetmelik yayımladı. Belediyenin aldığı karar uyarınca kentteki tüm evsiz ve dilenciler, saat 23.00 ile 07.00 arasında barınma yerlerinde kalmak zorunda. Polis, karşı çıkanları zorla barınma yerlerine götürecek. Leger des Heils adlı yardım kuruluşu, kalacak yeri olmayanlar için ülkenin farklı yerlerine yerleştirilen yatak sayısını soğuklardan dolayı 470’den 700'e çıkardığını açıkladı. Merkezi İstatistik Bürosu'nun (CBS) rakamlarına göre Hollanda'daki evsizlerin sayısı yaklaşık 18 bin civarında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!