Kapitalizm ve demokrasi tartışılacak

Güncelleme Tarihi:

Kapitalizm ve demokrasi tartışılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2012 11:12

Garanti Bankası, kapitalizmin ve demokrasinin geleceğinin tartışılacağı ''Garanti Gelecek Zirvesi'' düzenleyecek.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, ''Garanti Gelecek Zirvesi: Yaşanabilir Geleceğin İzinde'' başlıklı toplantıda, kapitalizmin ve demokrasinin geleceği tartışmaya açılacak.

4 Nisan Çarşamba günü İstanbul'da gerçekleştirilecek zirveye, uluslararası arenada görüşleri dikkati çeken Chicago Üniversitesi İşletme Enstitüsü Profesörü Raghuram Rajan ve Oxford Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Profesörü Timothy Garton Ash katılacak. Zirvenin ev sahipliğini Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, moderatörlüğünü ise Gazeteci-Yazar Osman Ulagay yapacak.

Garanti Gelecek Zirvesi'nin ilk konuğu olan Raghuram Rajan, 2003'te Ekonomi Danışmanı ve Araştırma Koordinatörü olarak IMF tarihinin ''en genç başekonomisti'' unvanını kazanırken, halen Hindistan Başbakanı Manmohan Singh'in ekonomi danışmanlığını yürütüyor. Rajan, zirvede, gelir dağılımındaki büyüyen eşitsizliğin ışığında, ABD ve dünya ekonomisindeki son durumu ortaya koyacak.

Zirvenin diğer konuşmacısı Timothy Garton Ash ise 2005 yılında Prospect ve Foreign Policy dergileri tarafından ''En Popüler 100 Entelektüel'', Time Dergisi tarafından da ''En Etkili 100 İnsan'' arasında gösterildi. İngiliz tarihçi, zirvede küresel gelişmeleri sosyal, politik ve tarihi açıdan değerlendirerek, mevcut durumu Avrupa Birliği'nin ve demokrasinin geleceği açısından yorumlayacak.

Zirvede, global ekonomi için olası senaryolar, Türkiye ekonomisinin başarı hikayesini sürdürüp sürdüremeyeceği, ekonomik başarı ile demokrasi arasındaki ilişki, Avrupa Birliği üyelik sürecinin Türkiye'de ekonomi ve demokrasiye etkisinin ne olacağı konuları da tartışılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!