Kapılarınızı gençlere açın

Güncelleme Tarihi:

Kapılarınızı gençlere açın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2012 11:37

Almanya Federal Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ernst Burgbacher, Almanya’nın göçmen kökenli gençlerin potansiyeline ihtiyacı olduğunu söyledi. Şirketlere seslenen Müsteşar Burgbacher, “Gençlere meslek eğitimi için olanak sunun. Kapılarınızı gençlere açın” dedi.

Haberin Devamı

BERLİN Büyükelçiliği ile Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘Meslek Eğitimi Yolu İle Uyum’ adı altında Türkevi’nde düzenledikleri etkinliğe, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, Berlin Sosyal Güvenlik Müsteşarı Ahmet Nazif Garipağaoğlu, Federal Ekonomi ve Teknoloji Müsteşarı Ernst Burgbacher, BWK Genel Müdürü Nihat Sorgeç, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Müdürü Suat Bakır ile bir grup genç katıldı. Etkinlikte konuşan Müsteşar Burgbacher, Almanya’da göçmenlerin sayısının arttığını belirterek, bu gençlerin potansiyelini kullanmak gerektiğini söyledi.

KOTA UYGULAMASINA KARŞI
Almanya’da 16 milyon göçmen kökenlinin yaşadığını belirten Müsteşar Burgbacher, “Bunun nüfusa oranı beşte birine denk geliyor. Ekonomi için önemli bir rakam. Eğitimli ve meslek sahibi kalifiye göçmen kökenli gençlerin potansiyeline Alman ekonomisinin ihtiyacı var” dedi. Şirketlere çağrıda bulunan Burgbacher, “Kapılarınızı gençlere açın” dedi. Velilerin çocuklarının meslek eğitimi ile yakından ilgilenmelerini de isteyen Müsteşar Burgbacher, Almanya’da 320’nin üzerinde farklı alanda meslek eğitimi yapma olanağının bulunduğuna işaret ederken, meslek eğitiminde kota uygulamasına karşı oluduğunu da söyledi.

İKİ DİLLİLİK AVANTAJDIR
Konuşmasında meslek eğitimin önemine değinen Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu ise “Mesleği olanlar kendi ayakları üzerinde durur. Kendi hayatını kurar. Mesleği olanların uyum problemi olmaz” dedi. Resmi makamlara da seslenen Karslıoğlu, şöyle konuştu: “Göçmen kökenlileri desteklemek gerekir. İki dilli ve iki kültürlü olmak avantajdır. İş alanında da büyük avantajlar sağlar. Almanya’da 80 bin Türk kökenli işletme var. Bu işletmelerin meslek eğitimi olanağı sağlaması için desteklenmesi gerekir.”

Meslek eğitimi yapan üniversiteye de gider
DÜZENLENEN panelde Münster Sanatkarlar Odası adına Mustafa Schat, BWK Genel Müdürü Nihat Sorgeç ve Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Heinz Ackermann birer konuşma yaptı. Mustafa Schat, Türk ailelerinin çocuklarını ağırlıklı olarak üniversite eğitimi vermek istediklerini belirterek “Aileler şunu bilmeli ki, meslek eğitimi yapan gençler de üniversiteye gidebilir” dedi. Sorgeç ise göçmen kökenli gençlerin hem Almanca hem de ana dil sorunu bulunduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!