Kanserliler için yürüyecekler

Güncelleme Tarihi:

Kanserliler için yürüyecekler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2013 18:11

İNGİLTERE'nin Londra kentinde faaaliyet gösteren Pro Cancer Research Fund (PRCF) adlı Türk Kanser Araştırma Vakfı'na gelir elde etmek amacıyla bu yıl 10’uncusu düzenlecek Orkide Yürüyüşü’nde, başkentten 40’ı aşkın katılımcı yer alıyor.

Haberin Devamı

Diğer katılımcılarla birlikte bu sayının bini aşması bekleniyor. Kuzey Kıbrıs’ta, Kozanköy ile Karşıyaka arasında 24 Şubat Pazar günü gerçekleşecek yürüyüşde yer alacak yüzlerce kişi, hem kanserden ölenler hem de kanser hastaları için gökyüzüne balon bırakacak.

PCRF Başkanı, aynı zamanda Imperial College’da Kanser Biyolojisi Kürsüsü Başkanı olan Prof. Mustafa Camgöz, 10’uncu Orkide Yürüyüşü’ne özellikle Kuzey Kıbrıs’tan büyük ilgi olduğunu belirtti.

Prof Camgöz, “Bu yıl THY’nın ana sponsorluğunda bu yürüyüşü düzenliyoruz. THY ilk defa toplum sağlığı konusunda çalışan bir vakıfa sponsor oluyor. Bu bizim için çok önemli. 1999 yılında kurulan vakfımız, bugüne kadar binlerce kanser hastası ve ailesine gereken desteği, sizlerin yardımları sayesinde vermiştir” dedi.

‘MİLYARLARCA STERLİN HARCANIYOR’
Kanser Araştırma Vakfı’nın Palmers Green’deki merkezinde toplanan Prof. Camgöz ile vakfın gönüllüleri Sabire Camgöz, Gönül Salih, Şeniz Cemal, Londra’dan katılacaklara yürüyüş programıyla ilgili bilgi verdiler. Sabire Camgöz, kuruldukları 1999 yılında bu yana çok yol katettiklerini, gerek vakfın çalışmaları, gerekse kanser tedavisinde önemli mesafeler katedildiğini belirtti.

Camgöz, “Daha önceki yürürüyüşlerin sonunda kanserden ölenler ve kanserliler için gökyüzüne rengarenk balonlar bırakılmıştı. Herkes o anda hayatını kaybedenler ve mücadele verenler için dua eder, onları düşünür. Kanserle mücadele gerek hasta, gerekse aileleri için oldukça zordur. Milyarlarca sterlin kanser araştırmaları için harcanır. Kansere çare bulmak için yeryüzünde binlerce bilim adamı uğraş veriyor. Bizim de bu yürüyüşlerle sağladığımız bağışlar, hem vakfımızın kanserli hasta ve ailelerine psikolojik destek verilmesinde yardımcı oluyor. Vakıf olarak bize emeği geçen, destek olan herkese candan teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!