Kansere karşı yürüyecekler

Güncelleme Tarihi:

Kansere karşı yürüyecekler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2011 22:20

Londra’dan her biri 1.000’er sterlinlik sponsorlukla 31 kişi, Türk Pro Kanser Araştırma Vakfı- PCRF’ye bağış toplamak amacıyla gerçekleşecek olan Orkide Yürüyüşü’ne katılmak üzere Kuzey Kıbrıs’a gidiyor.

Haberin Devamı

Londra'da kanser konusunda hasta ve ailelerine yardım çalışmalarıyla bilinen ve kısa adı PCRF olan Türk Kanser Araştırma Vakfı'nın (Pro- Cancer Research Fund) düzenlediği bu sene 8'incisi düzenlenecek Orkide Yürüyüşü 20 Şubat’ta Kuzey Kıbrıs’ta yapılacak.

Bir avuç gönüllüyle ilki gerçekleşen 'Orkide Yürüyüşü'ne katılmak üzere Londra’dan 31 kişi, Kuzey Kıbrıs’a gidecek. Yürüyüşe katılacaklar arasında PCRF’in Başkanı Prof. Mustafa Camgöz, kanseri 5 kere yenen ve yazdığı kitaplarla milyonlarca hastaya umut olan Prof. Jane Plant ve bilim adamı kocası Prof. Peter Plant da var.

KATILIM ARTIYOR
Oldukça renkli geçmesi beklenen yürüyüşte, katılımcılar ellerinde PCRF’in balonlarını taşıyacaklar. Yürüyüş sonunda, katılımcılar kanserden hayatlarını kaybeden yakınları ve diğerleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunacak. Daha sonra balonlara kaybedilen sevdikler için mesajlar yazılarak, gökyüzüne bırakılacak. Dernek yetkililerinden Sabire Camgöz, geziyi 8 yıl önce vakfa gelir sağlayabilmek amacıyla başlattıklarını ve her sene katılımcı sayısının arttığına dikkati çekerek, "Amacımız kansere karşı halkımızı duyarlı hale getirmek. Beklentimiz yürüyüşe 600’den fazla kişinin katılması. Bunların 100’den fazlası İngiliz. İsteyenler o gün de aramıza gelip, yürüyebilir" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!