Kanatlı Denizatı Almanya’dan çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kanatlı Denizatı Almanya’dan çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2012 12:27

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2005 yılında Uşak Arkeoloji Müzesi’nden çalınan Kanatlı Denizatı broşunun bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

TÜYAP’taki Kitap Fuarı’nda konuşan Günay, Karun Hazinesi’nin en önemli parçası olan Kanatlı Denizatı broşunun Almanya’da bulunduğunu söyledi. Günay,

“Bir özel haberim daha var. 2005 yılında Uşak Müzesi’nde çok önemli bir hırsızlık olayı gerçekleşmişti. O soyguna sebebiyet veren, sahtesiyle önemli eseri değiştiren müze müdürü 10 yılın üzerinde ceza aldı. Karun Hazinesi’ne ait som altın olan milyonlarca lira değerindeki mücevher Kanatlı Denizatı, Almanya’da bulundu. Türk makamları ve Alman makamları arasında mutabakat gerçekleşti. Şimdi yasal süreci takip ediyoruz. Sanıyorum çok kısa bir süre içerisinde Kanatlı Denizatı’na Türkiye müzeleri yeniden kavuşmuş olacak” diye konuştu.

SAHTESİYLE DEĞİŞTİRİLMİŞTİ
Türkiye’nin yıllar süren hukuk mücadelesi sonrasında ABD’deki Metropolitan Müzesi’nden geri almayı başardığı Karun Hazinesi’nin en önemli parçasının 2006 yılında gelen bir ihbar mektubuyla çalındığı anlaşılmıştı.

Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen 450 parça eser içinde en nadide parçalardan biri olarak dikkat çeken ‘Kanatlı Denizatı’ şeklindeki altın broşun yerine de sahtesi konulmuştu. Müfetişlerin yaptığı soruşturma sonucunda Uşak Arkeoloji Müze Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu’nun eserin çalınmasına yardım ettiği belirlenmişti. O tarihten beri eserin nerede olduğu bilinmiyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!