“Kan ağacı” Bad Urach'da

Güncelleme Tarihi:

“Kan ağacı” Bad Urachda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2010 17:20

Baden-Württemberg Eyaleti'ndeki Trochtelfingen kentinde yaşayan diş hekimi Dr. Nurhan Sidal'ın “kan ağacı” ismini verdiği sergi objesi Bad Urach'da sergilenecek.

Haberin Devamı

Tere bitkisinin kurumuş gövde ve dallarıyla kan (Transfüzyon) torbalarının bir araya gelmesinden oluşan bu sanat eserinin de yer alacağı sergi İkinci Dünya Savaşı sırasında hastane olarak kullanılan Bad Urach'daki “Haus auf der Alb”da 13 Haziran Pazar günü açılacak ve 20 Kasım'a kadar devam edecek.

Hayatı düşündürüyor
'Kan ağacı'nın her şeyin geçici ve belirli bir yaşam süreci olduğunu sembolize ettiğini söyleyen Dr. Sidal, "Transfüzyon torbalarının içindeki kan bir yandan insan hayatı kurtarırken, o kanı oluşturan hücreler, örneğin kırmızı alyuvarların yaşam süresi de geçici (2-3 hafta arası) olduğundan bu kısıtlı dönemden sonra parçalanıyorlar, yok oluyorlar. Kurumuş bitki gövdesi bize bir yandan vücudumuzdaki damarları anımsatırken, bir yandan da kan torbaları bir ağacın dallarında asılı meyveleri hatırlatmaktadır. Bu da objeyi seyredenleri, insanların yaşamları boyunca ürettikleri fikirlere, yaptıkları işlere, bıraktıkları izlere götürmektedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!