Kamuda göçmene kota sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Kamuda göçmene kota sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2010 15:56

ALMAN Hükümeti'nin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'in göçmenlerin de kamuda temsil edilmesi için kamu alanında çalışacaklara göçmen kotası uygulamasını talep etmesi Almanya Türk Toplumu (ATT) tarafından memnuniyetle karşılandı.

Haberin Devamı

Sol Partili Federal Meclis Milletvekili Sevim Dağdelen, Bakan Böhmer'in bunun için biran önce harekete geçmesini istedi. Dağdelen, “Böhmer oturduğu bakanlık makamını ciddiye almalı ve vaatte bulunma yerine harekete geçmelidir” dedi.
ATT Genel Başkanı Kenan Kolat da, “2006 yılında Uyum Zirve'sinde biz bunu önerdiğimizde bize güldüler. Şimdi aynı noktaya gelmeleri sevindirici” dedi.
Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Birlik Partileri (CDU-CSU) ise kotaya karşı çıktı. SPD'li eski Çalışma Bakanı Olaf Scholz, göçmenlere kamusal alanda kota uygulanması önerisini eleştirdi. Scholz, kota yerine hayata geçirilecek yeni personel politikası ile daha fazla göçmenin kamuya yerleştirmek gerektiğini savundu. Birlik Partileri de göçmen kotasının suiistimal edilebileceğini savunarak bu uygulamaya karşı çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!