Kamu çalışanlarının öfkesi dinmiyor

Güncelleme Tarihi:

Kamu çalışanlarının öfkesi dinmiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2006 00:00

Almanya´nın sekiz eyaletinde grev yapan kamu çalışanlarının öfkesi dinmiyor. Dün de çok sayıda üniversite kliniği görevlisi, çöp hizmetleri ve yol bakım servisi çalışanı sokaklara dökülerek greve destek verdi.

Haberin Devamı




Ver.di Grevi
Greve katılanlar, Noel ve tatil parasında öngörülen kısıtlama ve ücret artışı olmadan haftalık çalışma saatlerinin 38,5 saatten 40 saate çıkarılmasına razı olmayacaklarının altını çizdiler. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti´nde greve katılan altı üniversite kliniği dördüncü grev gününü tamamladı. Kliniklerde üç bin çalışan greve destek verdi.

Bavyera Üniversiteleri de greve katıldı

Aachen, Köln, Essen, Düsseldorf, Bonn ve Münster kentlerinde sağlık sektöründe çalışan 30 bin kişi greve destek vererek ücret artışı olmadan fazla çalışmanın kabul edilemez olduğunu bildirdiler. Bavyera Eyaleti´nde de grev kapsamı git gide genişlemeye devam ediyor.

Würzburg, Regensburg ve Münih kentleri dışında Erlangen Üniversitesi çalışanlarına da greve katılma çağrısı yapıldı. Bavyera sınırları içinde bulunan üniversitelerde greve katılanların sayısı bin 400´e ulaştı.

Greve destek büyüyor

Ver.di sendikası tarafından yapılan açıklamada Baden Württemberg Eyaleti´nde greve katılanların gitgide artığına dikkat çekildi, yeni protesto gösterilerin yapılacağı duyuruldu. Aşağı Saksonya Eyaleti´nde de grevin sonu belli değil. Eyalet çapında 30 kliniğe grevin yayıldığı öğrenildi.

Hannover ve Braunschweig devlet tiyatrolarının da ilk defa greve katıldıkları gözlendi. Grevle destek veren kamu çalışanı sayısının 40 bini bulduğu bildirildi.

FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!