Kalifiye eleman açığı artabilir

Güncelleme Tarihi:

Kalifiye eleman açığı artabilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2010 16:35

Almanya’daki bazı ekonomik kuruluşların temsilcileri, demografik değişimden dolayı kalifiye eleman açığının gelecek yıllarda daha da artmasından endişe ediyor.

Haberin Devamı

Mannheim kentindeki Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezinin başkanı Wolfgang Franz, Focus dergisinin internet sitesine yaptığı açıklamada, Almanya’daki yabancı işçilerin durumu ile ilgili olarak bir yeniliğe ihtiyaç duyulduğunu belirterek, ülkedeki kalifiye eleman sıkıntısını giderebilmek için Avrupa dışındaki ülkelerden de yabancı işçi göçünün artırılması gerektiğini ifade etti.

Köln kentinde bulunan Alman Ekonomi Enstitüsünün (IW) müdürü Michael Hüther ise ülkeye kabul edilecek göçmenlere puan sisteminin uygulanmasından yana olduğunu kaydederek, Almanya’da yaşayan göçmenlerin de ülkeye daha iyi uyum sağlaması gerektiği görüşünü dile getirdi. Hüther, yurt dışında alınan diplomaların bir an önce kabul edilmesi gerektiğini de ifade ederek, bu diplomaların tanınması durumunda, yaklaşık 300 bin vasıflı göçmenin çalışma hayatına kazandırılacağını söyledi.

Hamburg kentindeki Dünya Ekonomi Enstitüsünün ekonomi bölümü şefi Michael Braeunninger de ülkeye çalışmak için gelen göçmenlerden talep edilen asgari gelir düzeyinin düşürülmesi gerektiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!