Kahraman baba-oğul

Güncelleme Tarihi:

Kahraman baba-oğul
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2008 10:58

Almanya'nın Hannover kentinde meydana gelen ve 20 yaşlı Alman'ın öldüğü otobüs yangınında ilk yardıma koşanın 44 yaşındaki Nejat Üsküplü ve 17 yaşındaki oğlu olduğu ortaya çıktı. Baba-oğul üç yaşlıyı alevler içindeki otobüsten çıkardığı belirtildi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Hannover kentinde 4 Kasım Salı günü meydana gelen 20 yaşlı Almanın ölümüyle sonuçlanan feci otobüs yangınında ilk yardıma koşanların bir Türk baba-oğul olduğu ortaya çıktı.

4 Kasım Salı akşamı saat 20.30 civarında Osnabrück'te ziyaret ettikleri bir yakınlarından ikamet ettikleri Peine yakınlarındaki Bettmar'a dönerken otobanda otobüs alev alev yandığını gören 44 yaşındaki Volkswagen fabrikası işçisi Nejat Üsküplü ve 17 yaşındaki oğlu Bayram, üç yaşlıyı alevlerden kurtardı.

POLİSİ ARAYIP, YARDIMA KOŞTULAR

Nejat Üsküplü, yerel PAZ Gazetesi'ne "Otomobili eşim kullanıyordu. Ben yanında, oğlum ise arkada oturuyordu. Garbsen çıkışı yakınlarında otobüsün yandığını gördük. Hemen kenara çektik. Ben otobüse koştup. Oğlum polisi aradı ve hemen bana yardıma geldi.

Otobüsten simsiyah duman çıkıyordu. Ön taraftan oğlumla beraber yaralı üç kişiye dışarı çıkartıp yol kenarına koyduk. Bir kaç kez otobandan geçenleri otomobilleri durdurmak istedik. Yüzlerce otomobil geçti. Bir kaçı durdu ama ne olduğunu sorup otomobilden immeden gaza basıp devam ettiler. Bize yardım eden bir kaç ikişi daha olsaydı, mutlaka o kadar insan yaşamını yitirmezdi' dedi.

DUYARSIZLIK ÖFKELENDİRDİ

Nejat Üsküplü, hala yoldan geçen o kadar kişinin neden durup yardım etmediğine akıl erdiremediğini söyleyerek, "Vicdanları nasıl rahat, hiç mi utanmadılar? İnsanları kurtarabilirlerdi, yapmadılar. Hatta biri otomobilye durup cep telefonuyla kayıt yapıp gitti.

Sonra öğrendiğimize göre bir televizyona satmış görüntüleri. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra itfaiye ve ambülanslar gelmeye başladı' dedi. Üç kişiyi kurtarırken hafif elinden yaralanan Nejat Üsküplü, "İnsanların duyarsızlığına hala öfkeliyim. Duyarsızlık dehşeti yaşadığımızdan daha büyük bir dehşetti" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!