Kafalardaki duvar yıkılmadı

Güncelleme Tarihi:

Kafalardaki duvar yıkılmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2010 15:47

İKİ Almanya arasındaki duvarların yıkılışının üzerinden 20 yılı aşkın süre geçtiği halde Almanların hala bütünleşemediği belirlendi.

Haberin Devamı

“Allensbach” tarafından yapılan son kamuoyu yoklamasında, eski Doğu Almanya sınırları içinde yaşayan Almanların yüzde 58'inin kendilerini hala “Doğu Alman” olarak gördüğü belirlendi. Bu oranın iki Almanya'nın birleşmesinden kısa bir süre sonra yüzde 63, bundan 4 yıl önce de yüzde 35.42 olduğu da belirtildi. Batı Almanya'da yaşayanlar arasında ise kendilerini Alman olarak niteleyenlerin oranının yüzde 69 olduğu da kaydedildi. Allensbach Kamuoyu Yoklama Enstitüsü Başkanı Renate Köcher, “farklı tarihi tecrübeler insanları önemli ölçüde etkilemektedir. Bu etki nesiller boyu devam edebilir” dedi.


Almanlar sevilmiyor
Aynı kamuoyu yoklamasında, Almanların önemli bir bölümünün Almanların dünyada sevilmediği görüşünde olduğu da saptandı. 1991 yılında Almanların yüzde 39'u “Almanlar dünyada seviliyor” görüşünü paylaşırken bu oran geçen yıl yüzde 59'a yükseldi. “Almanlar dünyada sevilmiyor” görüşünü paylaşanların oranı 1991'de yüzde 45 iken bu oran ad geçen yıl yüzde 23'e düştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!