Kafa sınırları sahnelenecek

Güncelleme Tarihi:

Kafa sınırları sahnelenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 15:31

Hamburg'da 30 Ekim ile 9 Kasım tarihleri arasında göç ve göçmen konularını ele alan 9. İnterkültürel Eigenarten Festivali kapsamında sahnelenecek olan "Kopfgrenzen-Kafa sınırları" adlı oyunun çalışmalarına hız verildi.

Haberin Devamı

Altona İlçesi ve Edmund Siemers Vakfı tarafından desteklenen ve Anna Schildt’in yönettiği oyunda Hamburg’un ünlü semtlerinden Altona'daki çok kültürlü yaşam ele alınıyor.

Oyunla ilgili bilgi veren Anna Schildt, 'Çeşitli uluslardan insanların yaşadığı Altona semti Almanya’da örnek olarak gösteriliyor. Biz oyunumuzda bu semtte yaşayanların kimliklerini ve buna bağlı olarak semt kimliğini araştırıyoruz. Böyle bir semtte komşuluk nedir? Vatan nedir? Altona dönersiz nasıl olurdu? gibi yarı şaka yarı ciddi sorulara cevap arıyoruz.

Oyunda Alman olan ben, Türk arkadaşım Elif Ergün ve Sırp arkadaşım Ivona Siljakovic oynuyor. Tüm sanatseverleri oyunumuza bekliyoruz' dedi. Kopfgrenzen adlı oyun festival çerçevesinde 1 ve 2 Kasım tarihlerinde, Schulterblatt 73, 20357 Hamburg adresindeki kültür merkezinde saat 20.00’de sahnelenecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!