Kadınlara spor yapın çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara spor yapın çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2008 17:14

BRÜKSEL Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır, dernekler ile işbirliğine giderek, çeşitli nedenlerle spor yapma imkanı bulamayan 500 kadına spor yapma imkanı sağladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Brüksel-Saint-Josse Belediye Başkan Yardımcısı Nezahat Namlı’nın da hazır bulunduğu basın toplantısında, yeni spor uygulaması hakkında bilgi veren Bakan Emir Kır, 8 dernekle yaptıkları işbirliği sayesinde spor yapma olanağı bulamayan kadınlara ulaştıklarını belirterek, "Bu projeye yeni derneklerin katılmasını bekliyoruz" dedi. Türk kadınların spor yapma imkanlarından habersiz olduklarına işaret eden Bakan Kır, şunları söyledi:

DERNEKLERE YARDIM
"Fransız Toplumu Federasyonu (COCOF) ile işbirliği içinde, Brüksel merkezinde faaliyet gösteren 8 dernek vasıtası ile ekonomik ve sosyal nedenler ile spor yapma imkanı bulamayan ve eve kapanık yaşayan kadınlara ulaştık. Bu sayının kısa bir zaman dilimi içinde 500’e ulaşması bizleri sevindirdi. Proje bağlamında derneklere yeni bütçe ve malzeme yardımı yapacağız. Ayrıca bu projeye yeni derneklerin de katılmasını bekliyoruz. Zira hedefimiz daha fazla kadına ulaşmaktır. Kadınlarımızın çoğu bu imkanlardan mahrum ve habersiz. Bu durumda olanların hem spor imkanları ile tanışması, hem yeni arkadaşlar edinmesi ve hem de kapalı bir hayat içinden çıkarılması hedeflenmektedir. Projenin büyük ilgi görmesi üzerine biz de yardımları ikiye katlama kararı aldık."
(FOTO KOD: Br Emir Kir S 7): Bakan Emir Kır (Soldan 5.), dernek yöneticileri ile birlikte basına bilgi verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!