Kadınlara Almanca öğretiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara Almanca öğretiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2012 13:20

“Regenbogen Plus Gökkuşağı Projesi” sorumlusu Sevgi Doğan ve proje çalışanı, pedagog Ayşe Aykuş-Gürsoy, göçmen kadınların Almanca'yı iyi öğrenmeleri için çaba harcıyorlar.

Haberin Devamı

HAMBURG ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) tarafından yürütülen “Regenbogen Plus Gökkuşağı Projesi” sorumlusu Sevgi Doğan ve proje çalışanı, pedagog Ayşe Aykuş-Gürsoy, göçmen kadınların Almanca'yı iyi öğrenmeleri için çaba harcıyorlar.

Doğan ile Aykuş-Gürsoy, projenin hedef kitlesinin Almanya'ya aile birleşim yoluyla gelen göçmen kadınların olduğunu belirterek, onların topluma uyum sürecini hızlandırmayı amaçladıklarını kaydettiler.

Doğan, “Proje kapsamında düzenlediğimiz Almanca kurslarına katılan kadınlar eğitim ve öğretim ortamından uzun süre uzak kalmış kişiler. Aileleri ile ilgilenmek zorunda kaldıkları için toplumsal hayattan fazla pay alamamış kadınlarımız. Bu nedenle yaşadıkları bölgede bulunan eğitim kurumlarının olanaklarından yararlanmaları sınırlı kalmış. Almanca kurslarında doğal olarak öncelik kursiyerlerimize Almanca'nın öğretilmesidir. Bu önceliğin yanında kurslarımızda Almanya'da yaşamı kolaylaştırmak için gerekli olan başka bilgiler de aktarmaktadır, örneğin okul öncesi eğitim, iş piyasası, aile içi ilişkiler, bağımlılık gibi katılımcılara kendi ana dillerinde bilgilendirme amaçlı ilave hizmetler sunmaktadır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!