Kadına yatırım topluma hizmet

Güncelleme Tarihi:

Kadına yatırım topluma hizmet
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2012 16:16

ALMANYA’nın Frankfurt kentinde düzenlenen ‘Uluslararası Kanser Hastalıkları Organizasyonları Bilgi Alışverişi Toplantısı’na katılan gazeteci-yazar Nevval Sevindi, kamuoyunun hastalıklar konusunda doğru aydınlatılmasının gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Sevindi, “Örgütlenmek kadının toplumsallaşması açısından çok önemli. Kadın gözardı edilerek toplumun kalkınması düşünülemez. Kadınların eğitimine yapılacak her yatırım topluma 10 misliyle topluma geri dönecektir. Kadınlarımızda utangaçlıklarını atıp özellikle hastalıklarında açıkça rahatsızlıklarını söylemelidirler” dedi.

Kanserle mücadelede erken tanının çok önemli olduğunun altını çizen Sevindi Avrupa’daki Türk kadınlarına seslenerek şöyle konuştu:

“Tüm kadınlar 20 yaşından sonra yılda en az bir kere mutlaka kontrolden geçmeli. Ailesinde kanser vakası olanlar bu konuda özellikle hassas davranmalı. Ayrıca çocuksuz kadınlar, diyabet ve tansiyon hastaları, aşırı kilolular, fazla sigara ve alkol tüketenler, sağlıksız beslenenler de risk grubunda olduğu için kontrollerini yaptırmalı. Özellikle kadınlarımız cinsel uzuv hastalıklarını utanıp sıkılmadan doktora gidip erken tedavi yaptırmalıdırlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!