‘Kadına şiddet beni çıldırtıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Kadına şiddet beni çıldırtıyor’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2023 10:42

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in, SPD’nin Hessen Eyalet Başbakanı adayı olması Hanau’da yapılan kurultayda delegelerin yüzde 94.3’ünün desteğiyle onaylandı. Kurultaya katılan 307 delege Faeser’in adaylığına “Evet” derken, 13 delege karşı çıktı. 5 delege de çekimser oy kullandı.

Haberin Devamı

ADAYLIĞINI daha önceden ilan eden Nancy Faeser, 8 Ekim’de yapılacak Hessen seçimlerinde CDU’lu Eyalet Başbakanı Boris Rhein ve Yeşiller’li Ekonomi, Enerji, Ulaşım ve İmar Bakanı Tarek Al-Wazir’e karşı yarışacak. SPD’yi 24 yılı aşkın bir süreden sonra yeniden iktidara taşımayı hedeflediğini belirten Nancy Faeser, Hessen’i de kalpten yöneteceğini söyledi. Faeser, oylama öncesi yaptığı konuşmasında, her şeyden önce aşırı sağa ve kadına şiddete karşı kararlı bir mücadele vereceğinin altını çizdi. “Kadına şiddet beni çıldırtıyor” diyen Faeser, buna kesinlikle göz yummayacaklarını vurguladı.

‘Kadına şiddet beni çıldırtıyor’
‘ÇALIŞMA KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLECEK’
İnsanların ödenebilir konutlara, herkese açık eğitim sistemine ve kurumlarına, hastanelere ihtiyacı olduğunu belirten Nancy Faeser, CDU iktidarı tarafından özelleştirilen Giessen-Marburg Üniversite Kliniği’ni devletleştirme sözü de verdi. Ancak yasal nedenlerle bunun mümkün olmaması halinde, çalışma koşullarını iyileştireceklerini de söyledi.
‘Kadına şiddet beni çıldırtıyor’
‘KALBİM HESSEN İÇİN ÇARPIYOR’
Federal İçişleri ve Yurt Bakanı olarak Alman vatandaşlığına geçiş koşullarını kolaylaştırarak ülkeye gelecek kalifiye eleman sayısını da artıracaklarını hatırlatan Faeser, bu yasal değişikliğin Hessen’in de çıkarına olacağına dikkati çekti. “Hedef, Hessen’in ekonomik gücünü artırmak” diyen Faeser, meslek eğitimine ağırlık vereceklerini söyledi. Hessen’in kendisi gibi kalpten yönetecek bir Eyalet Başbakanı’na ihtiyacı olduğunu belirten Nancy Faeser, “Benim kalbim Hessen için çarpıyor. Ben Hessen’i kalpten yöneteceğim. 8 Ekim’de bu iktidarın yerine geleceğimize kalpten inanıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!