Kadıköy’de yarış zorlu olacak

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy’de yarış zorlu olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2011 15:16

Bochum notları...

Haberin Devamı

ÖKER ADAY OLUYOR
Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Başkanı Turgut Öker’in İstanbul Kadıköy’den (Birinci bölge) bağımsız aday olacağını açıklaması CHP’li kadrolar arasında yankı buldu. Kadıköy’den daha önce bağımsız aday olan Ufuk Uras’tan sonra Öker’in adaylığı CHP’nin Alevi oylarını etkileyebilecek. Uras’ın, daha önce Başbakan Erdoğan’la görüşmesi, AKP’den aday olabileceği yorumlarına yol açmıştı. Kadıköy bölgesinden BDP’nin de bağımsız bir aday koyması durumunda Kadıköy’den üç bağımsızın yarışma durumu doğabilecek. Kılıçdaroğlu’nun Kadıköy’den listede yer alması halinde, Kadıköy en zorlu bir seçim bölgesi olacak.

SIRADA ÇOK İSİM VAR
Kılıçdaroğlu’nun Düsseldorf gezisi sırasında CHP’den adaylık bekleyen bir çok isim dikkati çekti. CHP Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş, TAM eski Direktörü Prof. Faruk Şen’in yanında İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını izleyenler arasında. Bunun gibi Almanya’daki bazı işadamlarının da adaylık düşüncesinde olduğu dikkati çekti. Bazıları isimlerinin şimdiden gündeme getirilmesine karşı olduklarını söyledi.

MUNZUR’UN TÜRKÜSÜ
Tunceli kökenli Sinan Samat, CHP’den aday adayı olduğunu açıkça ifade etti. “Biz Tunceli’den alan değil veren kişileriz” dedi. Hemşehrilerinin katkısıyla gerçekleştirilen ‘Umudun Türküsü’ projesiyle Tunceli genelinde Engelli Eğitim ve Buluşma Merkezi yaptıklarını, ‘Munzur’un Türküsü’ projesiyle de yedi ilçede Yaşam ve Sağlık Evleri Projesi’ni gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Tunceli’de, hemşehrilerinin yardımıyla yaşlılara bakım yurtları yaptıklarını söyledi. CHP’nin artık ‘yeni bir yüz, temiz bir siyaset’ anlayışını egemen kılması gerektiğini söyleyen Sinan Samat, “Biz Alevi ve sosyal demokrat değerlere bağlıyız” dedi.

KADIN ADAY SAYISI
CHP 30-35 ilde önseçim yapacağı bildiriliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de önseçim yapılmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Belki bir eğilim yoklaması olabilir” dedi. Kılıçdaroğlu, “Kadın adaylarda sürpriz yapacağını” da söylüyor. Genel Başkan’a göre, “Bazı adayları tespit edebilirim ama esas bize adaylık başvurusu yapanlardan adayları tespit edebiliriz” dedi. Türkiye’de Ka-Der’in 275 (yüzde 50) kadın aday önerisine karşın Kılıçdaroğlu’ndan alınan izlenime göre, kadın aday sayısının yüzde 10 ile 20 arasında değişebilir.

MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER DE İZLEDİ
Kılıçdaroğlu’nun bir günlük Düsseldorf gezisi, CHP’lileri mutlu etti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidarı eleştiren konuşması sık sık yuhalandı ve ıslıklandı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını ‘davetiye’ gönderilen bir grup ‘Milli Görüş’ yandaşı olduğu söylenen kişiler de izledi. Başbakan’a yakınlığı ile bilinen Türkiyem şirketinin sahibi Mustafa Duran’ın toplantıyı düzenleyenlere “Coşkulu bir toplantıydı. Sizi tebrik ederim” diye konuştuğu öğrenildi.

KENDİ ÇABAMIZLA
İşadamı Turabi Yıldız, “Kendi kesemiz ve gücümüz ve çabalarımızla bir şenlik yaptık. Kılıçdaroğlu’ Bochum’da Göç’ün 50. Yılı dolayısıyla yaptığımız etkinlikte konuşması bizleri mutlu etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!