Kaderi değişmedi

Güncelleme Tarihi:

Kaderi değişmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2010 10:03

32 yıl önce geçirdiği uçak kazasından kurtulan ABD'li eski senatör Ted Stevens'in kaderi değişmedi.

Haberin Devamı

Aralarında ABD'li eski senatör Stevens ve Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 2001-2005 yılları arasında başkanlığını yapan Sean O'Keefe'nin de bulunduğu 9 kişiyi taşıyan De Havilland DHC-3T tipi uçak önceki gece Alaska'da düştü.

Kazadan 54 yaşındaki O'Keefe ve oğlu sağ kurtuldu ancak Stevens dahil beş kişi hayatını kaybetti.

Cumhuriyetçi eski senatör Stevens, 1978 yılında yine Alaska'da bir uçak kazası geçirmiş ve bu kazadan sağ çıkmıştı. Alaska'daki Anchorage Uluslararası Havaalanı'na düşen uçaktaki 7 kişiden Stevens'ın eşi dahil 5 kişi yaşamını yitirmişti. Bu havaalanına 2000 yılında Stevens'ın adı verilmişti.

Kırk yıl süreyle Senato'da hizmet veren Stevens, 1968 yılında devraldığı koltuğu 2008 yılında bir yolsuzluk davası yüzünden kaybetmişti. Stevens daha sonra bu davadan aklanmıştı.

Haberin Devamı

2008 yılında Stevens'ın yerine Alaska senatörlüğüne seçilen Demokrat Mark Begich, "eyalet tarihinin en büyük devlet adamlarından birini kaybettiklerini" söyledi. Begich kendisi gibi siyasetçi olan babasını 1972 yılındaki bir uçak kazasında kaybetmişti.

İkinci Dünya Savaşı pilotlarından olan Stevens'ın ölümünün ardından ABD Başkanı Barack Obama, eski senatörün eşi Catherine Stevens'ı arayarak başsağlığı dileğinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!