Kadere bak

Güncelleme Tarihi:

Kadere bak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2008 20:24

15 yıldır Nokia'da çalışan Kamil Topaloğlu, işyerini kaybetmenin acısını ikinci kez yaşıyor. Evli ve iki çocuk babası olan Kamil Bey, Nokia'dan önce çalıştığı Schwelm'deki araba yedek parçaları üreten firmanın kapanmasıyla işsiz kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Nokia’nın Bochum fabrikasını kapatmasıyla ilk işyerleri kapanan ve Nokia’da ikinci işyerini bulan çok sayıda işçi ikinci kez işyerini kaybetmenin acısını yaşıyor. 15 yıldır Nokia’da çalışan Kamil Topaloğlu (44), bu acıyı ve hayal kırıklığını yaşayan işçilerden sadece birisi. Daha önce Wuppertal yakınlarındaki Schwelm’de araba yedek parçaları üreten bir firmada çalışan Kamil Topaloğlu, burası kapanınca bir süre işsiz kaldığını ve sonra Nokia’da çalışmaya başladığını söyledi.

Kazançlı bir fabrikanın kapatılmasına bir anlam veremediğini belirten evli ve iki çocuk babası Kamil Bey, tepkisini şöyle dile getirdi: 'Fabrikanın kazançlı olması için her türlü fedakarlığı yaptık. Vardiye sistemini değiştirdiler razı olduk. Sistem değişikliği nedeniyle cumartesi ve pazar günleri bile çalıştık. Şimdi bizi sokağa atıyorlar. Bu yaşta ve bu işsizlik ortamında yeni bir işi nasıl bulacağım. Şu anda hiç bir şey düşünemiyorum. Beynim durdu. Ne yapacağımı bilemez bir haldeyim.'

AB’DEN YARDIM SİNYALİ

Nokia’nın taşınacağı Romanya’daki Nokia Sanayi Parkına sübvansiyon aktardığı iddiasıyla eleştirilerin yöneldiği Avrupa Birliği’nin (AB) komisyon başkanı Jose Manuel Barroso, mağdur Nokia işçileri için yardım sinyali verdi. Bochum Nokia işçilerinin tepkilerini anlayışla karşıladığını belirten Barroso, AB’nin Sosyal ve Küreselleşme Fonundan Nokia işçilerine destek sağlanabileceğini bildirdi.

PROSTESTO YÜRÜYÜŞÜNE 20 KİŞİ BEKLENİYOR

Öte yandan yarın (salı) yapılacak Nokia’ya karşı yapılacak büyük protesto yürüyüşü ve mitinginin hazırlıkları devam ediyor. Protestoya Almanya’nın her yerinden 20 bin dolayında katılım bekleniyor. IG Metall Bochum Başkanı Ulrike Kleinebrahm, 'O gün Bochum’da hayat duracak' dedi. Katılımcılar arasında IG Metall Başkanı Berthold Huber ile önde gelen politikacılar yera alıyor.
Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Başbakanı Jürgen Rüttgers (CDU), Nokia’ya karşı eleştirilerini sürdü. Şirket yönetimini görüşme masasına çağıran Rüttgers, Nokia işçilerinin değişikliklere ve fedakarlıklara hazır olduğunu bildirerek, 'İşçiler, üretim maliyetini Macaristan düzeyine çekmeye hazırlar. Bu durumda işletme yönetiminin bu öneriyi kabul etmesi gerekir' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!