Bilen, duyan, gören varsa söylesin... 500 bin Euro...

Güncelleme Tarihi:

Bilen, duyan, gören varsa söylesin... 500 bin Euro...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2019 20:53

Almanya’nın Dresden kentinde bulunan ve Avrupa’nın en eski müzelerinden biri olan ‘Grünes Gewölbe’ (Yeşil Kubbe) Müzesi’nde gerçekleşen soygunda, hırsızların izlerini yangın söndürme tüpüyle kapattıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bilen, duyan, gören varsa söylesin... 500 bin Euro...
DRESDEN polisi yayınladığı açıklamada, soygunu gerçekleştiren hırsızların 4 kişi olduğundan şüphelendiklerini ifade etti. Devam eden soruşturma kapsamında kamera kayıtlarını inceleyen polis, iz bırakmamak için yangın söndürme tüpünü suç mahalline sıktıklarını açıkladı. Ayrıca soyguna ilişkin soruşturmanın özel bir komisyon tarafından incelendiği duyuruldu. Açıklamada, hırsızların dışarıda bekleyen araçla olay yerinden kaçtıkları, aracın, polis tarafından bir yeraltı otoparkında yanmış halde bulunduğu belirtildi.
Uzmanlar, soygunun çok profesyonel ve hızlı olduğu, önceden detaylı bir şekilde planlandığı ve hırsızların dakik bir şekilde soygunu gerçekleştirdikleri konusunda ortak açıklamada bulundu.
Müze Direktörü Dirk Syndram da basına yaptığı açıklamada, soygunun imkansız olduğunu, hatta neredeyse ‘Görevimiz Tehlike’ filmine benzer bir soygun olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

500 BİN EURO ÖDÜL

Çalınan eserlerin değeri açısından dünyanın en büyük soygunu olarak kabul edilen Dresden’deki müze soygunuyla ilgili yeni gelişme oldu. Polis, hırsızları yakalatacak bilgiyi verene 500 bin Euro para ödülü verileceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, hırsızların kimliği ya da çalınan paha biçilemez eserlerin yeriyle ilgili bilgiyi polisle paylaşanların ödülü alacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!