Kaçak Türk'ün nikahı kıyıldı

Güncelleme Tarihi:

Kaçak Türkün nikahı kıyıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2011 19:37

İngiltere'ye kaçak geldiği gerekçesiyle ilk nikah töreninde apartopar gözaltına alınan Ziyaettin Aydın, önceki gün nihayet nikahını kıydırabildi.

Haberin Devamı

Londra'da 21 Eylül'de İngiliz Eva ile nikah masasına oturan ancak kaçak geldiği gerekeçesiyle nikah salonuna salonuna gelen İngiltere Göçmenlik Bakanlığı görevlilerive polisler tarafından gözaltına alındığı için nikahı kıyılamayan Ziyaettin Aydın'ın (32) nikahı nihayet önceki gün kıyıldı. İlk nikah töreninda yaşanan olay nedeniyle davetlilere mahcup olduğu için ikinci nikah törenine sadece sınırlı sayıda davetli davet ettiğini söyleyen Yıldız, "Avukatım aracılığıyla İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın (Home Office) Göçmenlik Dairesi’ni (UK Border Agency) mahkemeye vereceğiz” dedi.

Aydın’ın Avukatı Cenk Güçlü de "Bu yaşananlar tamamen rezalet. Olaya tanık beş aylık hamile olan müstakbel eşi Eva, panik içinde ofisimize gelerek ağlamaya başladı. Uygulama, tamamen İnsan haklarına ve AB yasalarına aykırı. Dava açacağız" diye konuştu.

Polis eşliğindeki iki göçmenlik ofisi memurunun, nikah günü olan 21 Eylül’de kendisini kelepçeli halde Edmonton Polis Karakolu'na götürerek, dört saat hücrede beklettiğini ve sorguya çektiğini bildiren Aydın, her pazartesi Old Street üzerinde bulunan Göçmenlik Bürosu’na giderek imza atma koşuluyla serbest bırakıldığını söyledi. 1999 yılında, pasaportunu yanına almadan, Türkiye'den gemiyle İngiltere’ye gelen, Ordu/Perşembeli Aydın, Londra’da yaşayan amcaları ile inşaat işleri yaptığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!