Kablo hırsızları seferleri de çaldı

Güncelleme Tarihi:

Kablo hırsızları seferleri de çaldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2012 10:30

DANİMARKA’da kablo hırsızları tren seferlerini aksatıyor.

Haberin Devamı

Danimarka Devlet Demir Yolları (DSB), hafta sonu 400 kilo kablo çalındığını polise bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen polis, tren yollarından bakır kabloları çalan Doğu Avrupalı 3 kişiyi 400 kilo kablo ile Kopenhag’ın Sydhavn bölgesinde yazlık evlerinde yakaladı. Polis, 4 kişi oldukları belirlenen hırsızlardan birinin kaçmayı başardığını açıkladı.

DSB’nin kablo hırsızlığından dolayı yılda milyonlarca kron zarar ettiğini belirten Ole Lökkegaard, kurumun bakır kabloları, değeri daha az olan alüminyum kablolarla değiştirmeye başladığını belirterek, hırsızlığı önlemeye çalışacaklarını söyledi.

MEZARLARA DADANDILAR
Kopenhag Emniyet Müdürlüğü’nden Henrik Orye, Doğu Avrupa ülkelerinin AB’ye tam üye olması ve sebest dolaşım hakkı nedeniyle ülkeye çok sayıda Doğu Avrupa vatandaşının geldiğini ve bu sebeple hırsızlık olaylarında artış olduğunu söyledi. Tren yolu kabloları çalındığı için tren seferlerinin aksadığını belirten Orye, “Hırsızlıklar sadece kablolarla sınırlı değil. Mezar taşlarındaki figürler ve insanların sevdikleri için mezara koydukları madeni eşyalar da çalınmaya başladı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!