Kabare Öney: "Sorunlar şaka kaldırmıyor“

Güncelleme Tarihi:

Kabare Öney: Sorunlar şaka kaldırmıyor“
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2012 17:25

ALMANYA'da Stuttgart Türk-Alman Forumu (DTF) ve Renitenztheater işbirliği ile bu yıl 8. kez düzenlenen Türk-Alman Kabare Haftası Stuttgart Renitenztheater`de başladı.

Haberin Devamı

8 Nisan’a kadar sürecek olan, uyum konusunu işleyen kabare komedi, müzikli parodilerden doğaçlamaya kadar geniş bir gösteri yelpazesine yer verilecek olan kabare haftasında "Uyum ne kadar hiciv kaldırır?“ adlı panel düzenlendi.

Baden Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney, kabare sanatçıları Murat Topal ve Klaus Birk‘in konuşmacı olarak katıldıkları paneli gazeteci Kemal Goga yönetti.

CİDDİ SORUNLAR VAR
Uyum konusunda yaşanan sorunların mizah şeklinde ele alınıp, gündeme getirilmesinin önemli olduğuna işaret eden Uyum Bakanı Bilkay Öney, pekçok konunun gülünemeyecek kadar ciddi olduğunu söyledi. Bakan Öney, "Uyum politikalarını sakin ortamda konuşmak bile mümkün olmuyor. Çok ciddi konular var. Tolerans ve kabullenme sorunu var. Ayrımcılıkla mücadele edilmeli. Okullarda tolerans eğitimi verilmeli. Birbirimizi tanımamız gerekiyor. Okul kitaplarında göçmenlere yönelik bilgi yok. Türkiye ve Almanya dostluğu 11. yüzyıla kadar dayanıyor. Tarih kitaplarında bu yer almıyor. Aksine Türklere yönelik korku temalarına yer veriliyor“ dedi.

EN KOMİK CEM ÖZDEMİR
Kabare dalında Almanya’da çok Türk kökenli sanatçının olmasının normal olduğunu belirten Murat Topal, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemmir’ni politik figür olarak komedilerinde işleyebileceğini söyledi.

Kaberatist Klaus Birk ise "İnsanlar işinde, gücünde. Düzgün işleyen bir toplum var. Bu topluma aktarılmalı. Göçmenler olmazsa bu toplumun işlevini kaybedeceği gündüme getirilmeli“ şeklinde konuştu.

Panelden sonra sahne alan Murat Topal "Her olayın adamı“ adlı gösterisinde dansları ve ilginç gösterisiyle büyük beğeni topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!