Juventus şampiyonluk için sahaya çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Juventus şampiyonluk için sahaya çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2015 14:25

Lider Juventus, 1 puan daha alırsa şampiyonluğunu ilan edecek...

Haberin Devamı

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 33. haftası dün oynanan maçlarla tamamlanırken, lig lideri Juventus şampiyonluğa iyice yaklaştı.

Serie A'da üst üste 4. şampiyonluğunu ilan etmek için gün sayan Juventus, bu yolda dün akşam karşılaştığı Fiorentina'yı 3-2 yenmeyi başardı.

Futbolseverlerin bol gol izlediği maçın ilk anların da zorlansa da 3 puan alan Juventus, bu sonuçla puanını 76'ya yükseltirken, ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. En yakın takipçisi Lazio ile arasında 14 puan fark bulunan siyah-beyazlı takım, yarın Sampdoria ile deplasmanda yapacağı mücadeleden 1 puan çıkarması durumunda üst üste dördüncü, toplamda 30. lig şampiyonluğuna ulaşacak. Juventus, bu galibiyetle gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Fiorentina'ya da ağır bir darbe vurdu.

Ligdeki ikinci sıranın sahibi Lazio da küme düşmemeye oynayan ligin zayıf takımlarından Parma'yı sahasında 4 golle geçti. Lazio, puanını 62'ye yükselterek, ikinci sıradaki rakibini korudu.
Lazio'nun en yakın takipçisi Roma da Sassuolo'yu deplasmanda 3-0'lık net skorla devirerek, 61 puanla üçüncü sırada yer almaya devam etti.

Gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek için çabalayan takımlardan Napoli ise Empoli'den ummadığı bir yenilgi aldı. Mavi-beyazlı takım, deplasmanda 4-2 yenilerek, haftayı puansız kapattı.

Milan'ın zor günleri

Eski başbakanlardan Silvio Berlusconi'nin zaman zaman elinden çıkaracağı haberlerinin çıktığı takımı Milan, oldukça kötü bir sezon geçiriyor.
Milan evinde, Genoa'ya 3-1 yenilirken, kırmızı-siyahlı taraftarların maç öncesi yaptıkları protesto dikkati çekti. Kale arkası tribünündeki taraftarlar, karşılaşma başlamadan az önce İtalyanca "Basta (Yeter)" anlamındaki kelimenin yazıldığı şekilde oturarak takımlarına kötü gidişatı durdurmaları yönünde çağrı yaptı ancak dün akşam bu da yeterli olmadı.

Parma küme düştü

Ligde bu sezon içinde bulunduğu mali kriz nedeniyle zor günler geçiren Parma, ligde son olarak Lazio'ya deplasmanda 4-0 gibi farklı skorla mağlup olunca küme düşmesi kesinleşti.
Parma'nın borçları nedeniyle federasyon tarafından daha önce 7 puanı silinmişti.

Gol krallığı

Ligin 33. haftası geride kalırken, Juventus'un Arjantinli golcüsü Carlos Tevez, gol krallığı yarışındaki yerini, bu hafta attığı gollerle biraz daha sağlamlaştırdı.
20 golle ilk sırada yer alan Tevez'i 18'er golle Inter'in Arjantinli golcüsü Mauro Icardi ile Hellas Verona'nın emektar yıldızı Luca Toni takip etti.
Gol krallığı mücadelesinin 3. basamağında ise Milan'ın Fransız yıldızı Jeremy Menez yer aldı.

Sonuçlar

Serie A'nın 33. haftasında alınan sonuçlar şöyle:
Udinese-Inter: 1-2
Cesena-Atalanta: 2-2
Chievo Verona-Cagliari: 1-0
Juventus-Fiorentina: 3-2
Lazio-Parma: 4-0
Milan-Genoa: 1-3
Palermo-Torino: 2-2
Sampdoria-Hellas Verona: 1-1
Sassuolo-Roma: 0-3
Empoli-Napoli: 4-2

Haberin Devamı

Juventus şampiyonluk için sahaya çıkıyor


NOT: (*) İtalya Futbol Federasyonu, futbolcularının paralarını ödeyemediği için Parma'nın 7 puanını sildi.

34. haftanın programı

Ligde 34. haftanın programı ise şöyle:
Yarın:
Sampdoria-Juventus, Sassuolo-Palermo
3 Mayıs Pazar:
Roma-Genoa, Atalanta-Lazio, Fiorentina-Cesena, Hellas Verona-Udinese, Inter-Chievo Verona, Napoli-Milan, Cagliari-Parma ve Torino-Empoli

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!