Jonny'yi kim öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Jonnyyi kim öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2013 11:38

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de geçen yıl ekim ayında eğlence çıkışı altı Türk genci tarafından öldürülen 20 yaşındaki Vietnam kökenli Jonny K. cinayeti hala aydınlatılamadı.

Haberin Devamı

Alexander Platz’da gece yarısı meydana gelen olayda alkollü olan altı Türk genci, Jonny K. ile kavga etti.

Kafasına aldığı darbeler sonucu ağır yaralanan 20 yaşındaki öğrenci Jonny K., hastanede öldü.

Polis, yaşları 19 ile 24 arasında değişen altı Türk gencinin kimliğini tespit etti. 19 yaşındaki Osman A.Wedding’de yakalanırken, 21 yaşındaki Melih, 19 yaşındaki Mehmet ve 21 yaşındaki Hüseyin kendiliğinden teslim oldu. 19 yaşındaki Onur ile 24 yaşındaki Bilal ise cinayetten sonra Türkiye’ye kaçtı.

Savcılık uluslararası arama emri çıkardı. İki zanlının yakalanıp teslim edilmesi için de Türk makamlarına yazı gönderildi.

BİRBİRLERİNİ SUÇLUYOR
Yakalanan Osman A., susma hakkını kullanarak ifade vermeyi reddetti. Suçsuz olduğunu savunan Melih ise sadece ayakta bir kez Jonny’nin bacağına tekme attığını söyledi.

Alman basınına göre, Hüseyin ifadesinde ağırlıklı olarak firari Bilal’ı suçladı, Melih’in de Jonny’e vurduğunu anlattı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Mehmet’in de Bilal ve Melih’i suçladığı öğrenildi.

Sanıklar ifadelerinde firari Onur U’nun Jonny’e vurmadığını ve sadece Jonny’nin yanındaki kişiye saldırdığını söyledi.

Berliner Morgenpost Gazetesi ise savcılığa dayandırdığı haberinde altı zanlı ile ilgili iddianamenin bu ay ortalarında mahkemeye sunulacağını yazdı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!