Jimmy Savile hakkındaki iddialar şok etti

Güncelleme Tarihi:

Jimmy Savile hakkındaki iddialar şok etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2014 09:36

İngiltere'de BBC gibi yayın kuruluşlarında da sunuculuk yapan ve 2011'de 84 yaşındayken ölen Jimmy Savile hakkında ortaya çıkan gerçekler şok etti. Ünlü sunucunun 50 yıl boyunca ülkedeki çeşitli hastanelerde kalan 5 ila 75 yaşlarındaki çok sayıda kişiye cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Savile ile ilgili iddiaları araştıran heyet tarafından yayınlanan rapora göre, eski sunucu devlet hastanelerinde kalan yatağa bağımlı hastalar, akıl hastaları ve cesetlerle de cinsel ilişkide

Jimmy Savile hakkındaki iddialar şok etti
bulunuyordu.

İngiltere ve Galler'de bulunan 28 hastanede yapılan inceleme ve soruşturmalar sonucu hazırlanan raporda, 5 ve 75 yaşlarında 60 kişi Savile tarafından cinsel tacize uğradığını söyledi. Savile hakkındaki suçlamaların 1962 ile 2009 yıllarını kapsadığı ve suçlamalar arasında tecavüz iddialarınında da bulunduğu görüldü.

İngiltere Sağlık Bakanı Jeremy Hunt, raporun ardından parlamentoda bir konuşma yaptı ve Savile'in cinsel tacizde bulunduğu kişilerden özür diledi "Savile'in yaptıkları ülkemizi sarsmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Dönemin "Top of the Pops" ve "Jim'll Fix It" gibi programlarının sunuculuğunu yapan Jimmy Savile, devlet hastanelerine ve vakıflara bağışta bulunarak, buraları sıklıkla ziyaret etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!