Japon şirketi Litvanya'da nükleer santral kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Japon şirketi Litvanyada nükleer santral kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2012 17:10

Japon hükümeti ülkedeki nükleer enerji santrallerinin hemen hemen tamamının faaliyetini durdururken, Japon şirketleri Litvanya'da nükleer enerji santrali kurmak için birbirleriyle yarışıyor.

Haberin Devamı

Litvanya'da açılan ihalede projeyi almak için yarışan Japon şirketi Westinghouse'u geride bırakan Japon Hitachi şirketinin, ülkede bir nükleer enerji santrali kurulması konusunda Litvanya hükümetiyle imtiyaz anlaşması imzaladığı belirtildi.

Litvanya Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada imtiyaz anlaşmasının, ilgili taraflar arasında imzalanacak resmi ve yasal bağlayıcılığı olan sözleşmenin altyapısını oluşturacağı kaydedildi. Hitachi şirketinin, 2020 yılında tamamlanması beklenen nükleer enerji santralinin mülkiyetinin bir bölümüne sahip olacağı, ancak bu mülkiyet hakkının büyüklüğünün ne olacağının henüz belirlenmediği bildirildi.

Litvanya hükümeti, ülkede 2009 yılında faaliyetine son verilen Sovyet devrinden kalma nükleer santralin yerini alacak yeni nükleer santrali, doğalgaz konusunda Rusya'ya bağımlılığını azaltmak amacıyla kurmak istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!