İzinsiz gösteride bir kişi fenalaşıp öldü

Güncelleme Tarihi:

İzinsiz gösteride bir kişi fenalaşıp öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2021 11:51

Berlin’de hafta sonu yapılan izinsiz gösteriler akşam geç saatlere kadar devam etti. Polis, yaklaşık 600 göstericiyi geçici olarak gözaltına alıp kimlik kontrolü yaptı. Yüzlerce göstericiye koronavirüs kurallarına uymadıkları gerekçesiyle ceza kesildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın farklı şehirlerinden de gelenlerle birlikte yaklaşık 5 bine yakın gösterici izinsiz olmasına rağmen Berlin’in farklı yerlerinde dağınık halde gösteri yaptı. Bir gösterici kimlik kontrolü sırasında fenalaştı. Göstericinin kaşınmaya başladığı ve nefes almakta zorluk çektiği belirtildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra fenalaşan gösterici hastaneye kaldırıldı. Ancak akşam saatlerinde yaşamını yitirdiği öğrenildi. Göstericinin ölümüyle ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

İzinsiz gösteride bir kişi fenalaşıp öldü
1000 EURO CEZA KESİLDİ
İzinsiz gösterinin merkezi ise Zafer Anıtı ve çevresi oldu. Burada toplanan göstericiler, polisin planlanan yürüyüşün izinsiz olduğunu ve yürüyüşün yapılamayacağını söylemesi üzerine dağıldı. Ancak göstericiler farklı gruplar halinde farklı yönlerde yürüyüşe geçti. Polis özellikle şiddete meyilli ve grubu yönlendiren göstericileri engellemeye çalıştı. Kimlik kontrolleri yapılan ve koronavirüs kurallarına uymadıkları belirlenen yüzlerce göstericiye 1000 euro para cezası kesildi.

 

BAKMADAN GEÇME!