İzincinin Atatürk hüsranı

Güncelleme Tarihi:

İzincinin Atatürk hüsranı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2012 11:14

Makedonya ve Yunanistan güzergahını tercih edenizinciler, Selanik’deki Atatürk’ün doğduğu eviziyaret edemiyor, Manastır’da Atatürk’ün okuduğuokulun yalnızlığa terk edilmesine de üzülüyor.

Haberin Devamı

DÖRT haftalık yaz tatillerini memleketleri Rize’de geçirdikten sonra Hollanda’nın Utrecht kentine dönüş yolculuğu yapan Sarı Ailesi fertlerinden Özcan ve Özlem Sarı çiftiyle çocukları Nova ve Necat, tatil planları içerisinde yer verdikleri ‘Atatürk’ün doğduğu ev’ ve ‘Okuduğu okul’ ziyaretlerinde hayal kırıklığı yaşadı.

Dönüş yolculuklarında ilk olarak Yunanistan’ın Selanik kentine giderek Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etmek istediklerini söyleyen Özcan Sarı, “Maalesef hayal kırıklığı yaşadık. Restorasyon çalışmaları nedeniyle ev kapalıydı. Sadece dışarıdan baktık. Evin içerisine giremeyen sadece biz değildik, bizim gibi bir çok izinci aile vardı” dedi.

Selanik sonrası ziyaretlerinde Makedonya’nın Manastır şehrine de giderek Atatürk’ün okuduğu okulu da ziyaret ettiklerini söyleyen Özcan Sarı,

“Okul restorasyonda değildi ama kapısı kilitliydi. Sanki yalnızlığa terk edilmiş bir hali vardı. Ne geleni vardı ne de gideni. Oradaki görevliyi arayıp bulduğumuzda da, çok şaşırdı. Sanki ‘Siz de nerden çıktınız’ der gibiydi. Okul çok bakımsız ve terk edilmişti. Okulun halini görünce çok üzüldük, hüzünlendik. Makedonya, Yunanistan güzergahını tercih eden Avrupalı Türkler bu değerlerine sahip çıkmaz ise bir başkası hiç çıkmaz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!