İzinci aile soyuldu

Güncelleme Tarihi:

İzinci aile soyuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2011 11:05

Almanya’nın Hannover kentinde İzmir’e tatile giden Gültekin Ailesi, Çanakkale’de mola verdikleri bir benzinistasyonunda soyuldu. Hasan Gültekin, “3 bin kilometre yol geldik. O kadar ülkeden geçtik. Yazık ki ülkemizdesoyulduk. Hırsızlara sesleniyorum. Paralar kalsın ama pasaportlarımızı bir şekilde bize ulaştırın” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’dan İzmir’e tatile giden Gültekin Ailesi mola verip uyudukları Çanakkale’deki bir akaryakıt istasyonunda, kimliği belirsiz 3 kişi tarafından soyuldu. Hasan Gültekin, “3 bin kilometre yol geldik. O kadar ülkeden geçtik. Yazık ki ülkemizde soyulduk. Hırsızlara sesleniyorum. Paralar onlarda kalsın ama pasaportlarımızı bir şekilde bize ulaştırsınlar” dedi. Almanya’nın Hannover kentinde yaşayan, emekli olan, 3 kız çocuğu babası Hasan Gültekin (56) emekli eşi Nesibe Gültekin (56) ve kızları anaokulu öğretmeni Nergiz Gültekin (28) ile birlikte, geçen perşembe günü Hİ HN 555 plakalı otomobille, tatil için İzmir’e doğru yola çıktı.

UYUMAYA BAŞLADI
Gültekin ailesi, geçen cumartesi günü Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’ne geldi. Yorulan sürücü Hasan Gültekin, dinlenebilmek için aracı bir akaryakıt istasyonuna çekti. Gültekin, istasyonunun bitişim ğindeki çimlerin üzerinde, eşi Nesibe Gültekin ve kızı Nergiz Gültekin de araçta uyumaya başladı. Saat 01.15 sıralarında, ailenin aracının yanına bir otomobil yanaştı. Araçtan inen bir kişi, Nesibe Gültekin’in ayak ucunda duran, içinde pasaportları, nüfus cüzdanları, banka maaş kartları, gümrük kapısından geçerken verilen belgeler, otomobilin yedek anahtarı, ev anahtarı, 350 TL ile 300 Euro para bulunan çantayı aldı.Çantanın çalındığını farkeden Nesibe Gültekin çığlık atmaya başladı. Uyanan Nergiz Gültekin hırsızı farketti. Araçtan inen ve soyguncunun gömleğini tutan genç kız, dengesini kaybederek yere düştü. Hırsız, içinde kimliği belirsiz iki arkadaşının da bulunduğu plakası tesbit edilemeyen otomobille kaçmaya başladı. Uyanan Hasan Gültekin, zanlıların peşine düştü. Otomobiliyle takip ettiği aracı bir süre sonra kaybetti. Aile durumu, jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma, akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi. Zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Ancak yapılan çalışmalara rağmen hırsızlar yakalanamadı.

KENDİ ÜLKEMİZDE
Yaşadıkları talihsiz olayı anlatan baba Hasan Gültekin, “Türkiye’ye kadar çok güzel, neşeli bir şekilde geldik. Başımıza gelen bu olayla sarsıldık. Pasaport işlemleri 3.5 ay sürüyor. Para onlarda kalsın bize yeter ki bir şekilde belgelerimizi versinler” dedi. Anne Nesibe Gültekin “O kadar ülkeden geçtik, başımıza birşey gelmedi. Kendi ülkemizde, kendi insanlarımızın başımıza getirdiği bu olay nedeniyle üzüntülüyüz” diye konuştu. Kızı Nergiz Gültekin de, “Bu olayı yaşamak çok kötü bir duyguydu. Çok korktum. Korkumu tarif edemem” dedi.

DİĞER SILA YOLU HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!